Na 66. rođendan Komunalca posađen je Mirisni senzorni vrt u dječjem vrtiću Tratinčica

Na 66. rođendan Komunalca posađen je Mirisni senzorni vrt u dječjem vrtiću Tratinčica

Mališani iz dječjeg vrtića Tratinčica, objekt Zvjezdica sa svojim odgajateljicama na 66. rođendan Komunalca uz pomoć djelatnika Komunalca i Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica posadili su sadnice i stvorili Mirisni senzorni vrt. Riječ je o senzornom kutku koji će imati vrlo pozitivne učinke na djecu kroz razvoj osjetilne percepcije kroz igru i brigu o biljkama.

Uz pomoć djelatnika Komunalca, Mirke Kompostirke i baka iz Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica, kopali su rupe, gnojili zemlju kompostom DomKo s naše Kompostane Herešin te sadili sadnice lavande, ružmarina, bosiljka i raznih vrsta cvijeća koje su za ovu priliku osigurali roditelji mališana.

U sklopu ove aktivnosti, mališani su pokazali vlastito znanje te naučili nešto novo oko sadnje i dohrane biljaka kompostom. Svojim primjerom pokazali su kako se odgovorno ponašati prema okolišu i kako doprinijeti očuvanju planete.

Mirisni senzorni vrt postat će svojevrsni kutak za opuštanje u kojem će djeca imati priliku promatrati prirodu, mirisati, diviti se bojama, kušati okuse, maziti biljke te osluškivati zvukove i tišinu prirode.

Na kraju druženje mališani su Mirki Kompostirki predali veliku kreativnu Eko čestitku koju su izradili zajedno sa svojim odgajateljicama kako bi čestitali 66. rođendan poduzeću Komunalac, Koprivnica.

Skip to content