Na prostoru Gradskog groblja isporučen MUVO

Na prostoru Gradskog groblja u Koprivnici 16. lipnja 2015. godine isporučeno je malo univerzalno vozilo (MUVO) sa trostranim kiperom, podizačem kontejnera i spremnikom za prikupljanje otpada.

Muvo 3 rMuvo 4 rMuvo 2 r034 r029r
MUVO je u potpunosti hrvatski proizvod, jer su ga razvili i montirali inženjeri i radnici Rasca iz Kalinovca.
Prvenstveno će se koristiti na Gradskom groblju za prikupljanje komunalnog i biorazgradivog otpada i lampaša, kao i za obavljanje ostalih poslova vezanih za održavanje groblja.
Osim za potrebe groblja, MUVO će se koristiti za prikupljanje miješanog komunalnog otpada u dijelovima prigradskih naselja u kojima postojeći veliki kamioni za odvoz otpada nisu mogli pristupiti zbog nemogućnosti okretanja.
Radni stroj ima pogon na sva četiri kotača i svi su zakretni, čime se povećava njegova učinkovitost na uskim stazama i u svim uvjetima.
MUVO je širok 1,39, visok dva i dugačak 3,9 metara, nosivost mu je tri tone, a konstruiran je da jednoj osobi treba manje od pet minuta za skidanje i montažu bilo kojeg priključnog stroja.

Nabavna cijena vozila s nadogradnjama iznosi 815.000 kn (bez PDV-a), od kojih će Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirati 40 % vrijednosti, a Grad Koprivnica 60%.