Ministar zaštite okoliša dodijelio Komunalcu priznanje za dostignuća na području zaštite okoliša

Ministar zaštite okoliša i prirode Slaven Dobrović, 11. listopada 2016. godine uručio je nagrade i priznanja za dostignuća u zaštiti okoliša u 2016. godini predstavnicima jedinica lokalne samouprave, udruga, poslovnog sektora te pojedincima iz odgojno-obrazovnih institucija.

Desktop_017Desktop_025Desktop_029Desktop_035 Desktop_036Desktop_038io

 

Dobitnici nagrada i priznanja su izabrani na javnom natječaju Ministarstva zaštite okoliša i prirode na koji su se mogli prijavljivati projekti iz područja zaštite okoliša, gospodarenja otpadom, energetske učinkovitosti i promicanja održivog razvoja.

 

GKP Komunalac 24. lipnja 2016. godine prijavio se s projektom “Smart upravljanje za čisti okoliš”, te je dobio priznanje u kategoriji A) Poslovni sektor, za iznimne organizacije ili skupine organizacija sa strateškom vizijom i sustavom upravljanja koji im omogućava kontinuirano poboljšanje okolišnih svojstava.

 

Komunalac uvođenjem novih tehnologija, aplikacija i moderniziranih implementacija već  godinama utječe na uređenost naše sredine na jednostavan, učinkovit i ekološki prihvatljiv način. Komunalac je u protekloj godini uveo niz inovativnih usluga te stalnim ulaganjem u nove tehnologije i inovativne sustave nastavlja svoju misiju održavanja kvalitete života i okoliša građana na najvišoj razini.

 

Nabavkom novog dvokomornog vozila, spremnika za odlaganje otpada Bigbelly i Bigbelly Smart, koševa za odvojeno prikupljanje otpada, univerzalnog vozila (MUVO), spremnika za problematični (opasni) otpad, novog roto sita, 500 besplatno podijeljenih plastičnih kompostera te mobilne aplikacije „Zakrpaj.to“ na zavidan način Komunalac je pridonio uređenju prostora grada Koprivnice i kvaliteti života građana, a zasigurno time pridonio i očuvanju okoliša.

 

Dodjela nagrada održana je u prostoru Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti čiji je predsjednik, akademik Zvonko Kusić, poručio da HAZU kao najviša hrvatska znanstvena, umjetnička i kulturna institucija ima zadaću promicati najviše vrijednosti nacije te čuvati nacionalni identitet, čiji dio je i okoliš.

 

Ovo priznanje i nagrada Ministarstva zaštite okoliša samo je još jedna potvrda da Komunalac prati svjetske trendove te da je ekološki orijentiran u pristupima i kvaliteti pružanja usluga korisnicima.