Komunalac održao predavanje na temu pametnog gospodarenja otpadom u Podravskom suncu

U sklopu kampanje COOR Podravsko sunce “Za manje otpada”, GKP Komunalac je 09. studenog održao predavanje i radionicu na temu „Pametno gospodarenje otpadom”.

Podravsko sunce-predavanje studeni 2016podravsko sunce-predavanje studeni 2016_004podravsko sunce-predavanje studeni 2016_007 podravsko sunce-predavanje studeni 2016_008 podravsko sunce-predavanje studeni 2016_010podravsko sunce-predavanje studeni 2016_017

Učenicima i učiteljima COOR “Podravsko sunce” predstavljen je sustav pametnog gospodarenja otpadom, inovativne usluge i nove tehnologije Komunalca, dvokomorno vozilo, spremnici za odlaganje otpada Bigbelly i Bigbelly Smart, koševi za odvojeno prikupljanje otpada, spremnici za problematični (opasni) otpad, komposteri te im je objašnjen cijeli sustav.

Učenicima se predavanje svidjelo te su imali niz pitanja na koje su im stručnjaci iz sektora komunalnih usluga Komunalca sa zadovoljstvom odgovorili. S obzirom na veliki interes učenika dogovorio se i posjet Reciklažnom dvorištu i Kompostištu.

podravsko sunce-predavanje studeni 2016_015

Svrha ove edukacije bila je razvijanje pozitivnih navika u postupanju s otpadom (izbjegavanje, smanjivanje, odvojeno prikupljanje otpada).

Ovim aktivnim učenjem, doživljavanjem i izravnim susretom učenici su usvojili nova znanja i vještine o otpadu i njegovom zbrinjavanju, uočili probleme, pronašli načine njihova rješavanja te prihvatili vlastitu odgovornost prema okolišu te tako na zanimljiv način započeli kampanju.