Europski tjedan mobilnosti, 16.09. – 22.09.2019.

Ove se godine Europski tjedan mobilnosti (ETM) obilježava pod sloganom “Krećite se s nama” (Walk with us). Naša su tijela građena za kretanje, no mnogi od nas tijekom dana teško pronalaze vrijeme za vježbanje. Tako uviđamo da veći dio naše svakodnevne rutine uključuje sjedenje, za radnim stolom ili pred zaslonom. A što bi bilo kad bismo vježbanje mogli uklopiti u svoj svakodnevni život i istovremeno uštedjeli?

Ovaj Europski tjedan mobilnosti naglasak stavlja na sigurno hodanje i vožnju biciklom te na koristi koje oni imaju za naše zdravlje i okoliš.

PROGRAM:

PONEDJELJAK 16.09.  Dan zaštite ozonskog omotača – Zrinski trg

Sudjeluju djeca predškolske i niže školske dobi. Od različitih vrsta otpada izrađivat će se mini skulpture i na taj način podizat će se svijest oko sudjelovanja u spašavanju planete Zemlje od prevelikih količina otpada koje je potrebno zbrinuti.

Koprivnica – 8.30 – 10.30  / Đelekovec – 11.00 – 13.00


UTORAK 17.09.  Šetnja tržnicom – dječji vrtići

Edukativna šetnja tržnicom kroz igru i zabavu upoznati će djecu s vrijednostima koje dolaze s tržnice i pravilnom prehranom svježim voćem i povrćem te  stvoriti naviku konzumacije domaćih i svježih proizvoda,


SRIJEDA 18.09.  Dan kretanja i zdravlja

10:00h – 11:00h Sportski centar Cerine

Posjet predškolaraca i školaraca Sportskom centru „Cerine“ gdje će ih dočekati poligon s raznovrsnim vježbama uz edukaciju kako je važno kretati se i baviti se sportskim aktivnostima. Nakon vježbanja mališane očekuje zdrave Sana delikatese koje će dokazati da je moguće uživati u grickalicama na jedinstven i zdrav način te će dobiti korisne savjete o zdravoj prehrani i zdravom načinu života.    


ČETVRTAK 19.09. Dan prevencije i sigurnosti

10.00 – 12.00 sati Zajedno za manje stradalih u prometu – Zrinski trg

Grad Koprivnica će u suradnji s policijskim službenicima Policijske postaje Koprivnica i Postaje prometne policije Koprivnica na temu ovogodišnjeg Europskog tjedna mobilnosti – hodanje i biciklizam, ponuditi mogućnost besplatne registracije bicikla. Uz to, zainteresiranim građanima policijski službenici izaći će u susret sa različitim korisnim informacijama i savjetima vezanim uz sigurnost u prometu, prvenstveno zbog početka nove školske godine i velikog broja prvašića koji po prvi puta samostalno kreću u novu životnu avanturu.

Povodom obilježavanja Svjetskog dana Prve pomoći (14.rujan), djelatnici GDCK Koprivnica pridružit će se također obilježavanju Europskog tjedna mobilnosti prezentacijom pružanja prve pomoći unesrećenim osobama.


PETAK 20.09. Dan za dva kotača

10:00h Biciklijada – Okupljanje ispred Gradske vijećnice

Biciklijada djelatnika Gradske uprave i Gradskih ustanova te svih zainteresiranih građana željnih prave aktivnosti i dobre zabave. Relacija biciklijade Koprivnica – Starigrad – Reka. Nakon dolaska u Društvenom domu ručak za sve sudionike biciklijade.


SUBOTA 21.09.  Hodanjem do zdravlja i Zelena čistka

10:00h Hodanjem do zdravlja

Okupljanje je predviđeno ispred zgrade Gradske uprave u Koprivnici od 10,00 sati. Uz stručno vodstvo kineziologa Mihaela Buzine hodat će se staza duga 4 km. Pozivaju se svi građani da se priključe šetnji i tako doprinesu svom zdravlju.

10:00h Zelena čistka – Očistimo Koprivnicu, očistimo Hrvatsku, očistimo svijet

Povodom Svjetskog dana čišćenja (World Cleanup Day) Grad Koprivnica i GKP Komunalac d.o.o. organiziraju Zelenu čistku istovremeno na dvije lokacije.

  • Koprivnica – uz makadamski put iza gradskog groblja Pri Svetom Duhu prema Koprivničkom Ivancu
  • MO Reka, Ulica 1. maja (makadamski put)

Okupljanje je predviđeno na Sajmištu u vremenu od 9:00 do 9:30 sati.

Skip to content