Specijalizirane trgovine na koprivničkoj tržnici od subote ponovno rade

Specijalizirane trgovine na koprivničkoj tržnici od subote ponovno rade

Koprivnička Gradska tržnica nakon odluke nacionalnog Stožera civilne zaštite ponovno je otvorena za građane, a rade samo specijalizirane trgovine u sklopu tržnice te dio tržnice u kojem se prodaju mliječni proizvodi i jaja. Ulaz građana koji od subote mogu obaviti kupovinu mesa, ribe, pekarskih ili mliječnih proizvoda strogo se kontrolira. Ulaz je moguć s tri strane tržnice, na svakom ulazu zaposlenici Komunalca koji upravlja tržnicom kontroliraju ulaz i izlaz te informiraju građana o obaveznoj dezinfekciji ruku na ulazu kao i o obaveznom držanju razmaka od dva metra. U tomu im pomažu i gradski komunalni redari. Mirjana Smolek Potočnik, voditeljica Gradske tržnice, u svakodnevnom je kontaktu sa svim prodavačima na tržnici i zakupcima koji svoje proizvode prodaju u specijaliziranim trgovinama.

– Danas imamo sedam trgovina koje rade na tržnici, a vjerujem da će i ostali sljedećeg tjedna krenuti s radom. Zakupci kažu kako su zadovoljni što im se omogućio rad, a mi smo zadovoljni dobrom koordinacijom te komunikacijom sa zakupcima – rekla je Mirjana Smolek Potočnik te dodala da trgovine na tržnici rade do 14 sati.

Prodaja na stolovima i dalje nije dozvoljena, no Komunalac je otvorio Facebook grupu ‘Koprivnički plac online’ na kojoj objavljuje što sve prodavači koji inače prodaju na tržnici imaju u ponudi kako bi kupci stupili s njima u kontakt. Grupa je u 24 sata skupila više od 3000 članova i 50 oglašivača koji umjesto na tržnici sada svoje voće, povrće, sadnice, cvijeće ili proizvode životinjskog porijekla prodaju preko interneta.

– Gotovo svi naši zakupci stolova vrlo su pozitivno reagirali na ‘Koprivnički plac online’ i nakon što se stranica otvorila u petak ujutro povratno su mi javili kako dobivaju upite, građani se interesiraju i zadovoljni su što i na ovakav način mogu prodavati svoje proizvode – rekla je Mirjana Smolek Potočnik.

Prije početka rada dijela tržnice zaposlenici Komunalca dezinficirali su cijelu tržnicu.

– Sve površine od ulaza, rukohvata, preko svih stolova, bilo da se koriste ili ne pa sve do kvaka i svega onoga što bi moglo biti ‘opasna točka’, sve je to dezinficirano. Već smo prije nekoliko dana dezinficirali dio u kojemu se inače prodaju mliječni proizvodi, a i pripremili smo dovoljno dezinfekcijskih sredstava za ruke te smo postavili obavijesti o minimalnom razmaku. Svaka prodavaonica ima i svoja sredstva za dezinfekciju te i oni paze da se svi drže propisanih mjera – kaže Mirjana Smolek Potočnik.

Maja Kralj, poslovođa u trgovini sa svježi pilićima, kaže kako su već od jutra imali puno posla.

– Zadovoljni smo da ponovno možemo otvoriti trgovinu, a vidim i da su kupci jedva dočekali. Prodaja ide dobro, drago mi je i da su tu komunalni redari i zaposlenici Komunalca koji nam pomažu kad se formira malo dulji red kupaca. Ipak treba ljude upozoriti na propisani razmak, a dečki su nam danas zaista puno pomogli, baš kao i svi ostali zaduženi za upravljanje tržnicom – rekla je Maja Kralj.