Pčelar Dražen Sirovec: Nema dobre medice bez pravog, kvalitetnog meda!

Pčelar Dražen Sirovec: Nema dobre medice bez pravog, kvalitetnog meda!

Već 15 godina Dražen Sirovec iz Reke svakodnevno marljivo radi sa svojih 130 košnica s pčelama. Iako mu je pčelarstvo hobi, kaže kako uvijek ima vremena za poslove u pčelinjaku, a ako se nešto dobro radi, onda tu ima i isplativosti.

– Supruga i ja zajedno radimo s pčelama, a ja još dodatno dolazim na koprivnički plac u posljednjih nekoliko godina. Vremenske (ne)prilike učinile su svoje i u pčelarstvu, no kada se sve radi onako kako bi trebalo, rezultati su ipak vidljivi – rekao je Dražen.

On u svojoj ponudi na placu ima cvjetni i bagremov med te mješavinu kesten-lipa.

– Osim klasičnog meda imam i voće u medu, pelud, med u saću, med s borovim iglicama, propolis i imunomed, a svaki je proizvod na svoj način ljekovit i pomaže u vraćanju ili održavanju zdravlja. Pelud je, recimo, odlična u borbi protiv alergije i to baš na – pelud. Svakog dana treba uzeti tek nekoliko zrnaca peludi i to će sigurno pomoći alergičarima. Možda je nekome preintenzivnog okusa, ali može se pomiješati s jogurtom pa ga je onda lakše konzumirati – objasnio je Dražen.

Osim meda, Dražen nudi i kolače s medom te medicu.

– Tko proba moju medicu, taj je i kupi jer je rađena kvalitetno. Ne smije se štedjeti na medu, pa tako ja na deset litara rakije stavljam osam staklenki meda, i to četiri kestena, četiri cvjetnog – zaključio je Dražen.

Povjerenstvo za dodjelu certifikata utvrdilo je da se OPG Dražen Sirovec sa 100 košnica bavi proizvodnjom slijedećih poljoprivrednih proizvoda: med cvjetni, bagrem, med u saću, suho voće u saću, medenjaci, medica, propolis.