Na Zrinskom i Trgu bana Jelačića postavljena božićna drvca, donirali ih Koprivničanci

Na Zrinskom i Trgu bana Jelačića postavljena božićna drvca, donirali ih Koprivničanci

U ponedjeljak su u središtu Koprivnice postavljene dvije velike nordijske jelke koje će krasiti grad u nadolazećim blagdanima. Jelke su gradu poklonili građani koji nisu željeli da ova predivna stabla završe ispiljena nego da krase naš grad za Božić. Nordijsku jelku postavljenu na Zrinskom trgu poklonio je Neno Blažek s Peteranske ceste, a jelku na Trgu bana Jelačića njegov susjed Stjepan Ferčec. Kako je objasnio Neno Blažek, njegova nordijska jelka stara je 19 godina i bilo je to prvo stablo koje je posadio kad je s obitelji 2001. godine doselio na Peteransku cestu.

– Jelku sam odlučio ukloniti jer je zaklanjala kuću i ulazak svjetlosti, ali budući da je izrasla ‘kao nacrtana’, želio sam je pokloniti gradu za Božić i stvarno sam ponosan da će baš ona dobiti središnje mjesto u božićnom ruhu Koprivnice – rekao je Neno.

Zaposlenici Komunalca uz pomoć vanjskih suradnika uspješno su preselili jelke iz dvorišta Blažekovih i Ferčecovih u središte grada, a u transportu su sudjelovali i službenici policije jer je ove desetak metara visoke jelke pažljivo trebalo transportirati do trga.

Božićna drvca ovog će tjedna dekorirati zaposlenici Komunalca, zajedno s ostale tri lokacije gdje će donirana božićna krasiti grad, a to su Dom mladih, centar Pevex i Bazeni Cerine. Nakon postavljanja božićnih drvaca na trgu, zaposlenici Komunalca sa zelenih površina ukrasili su božićnim ukrasima prozore na pročelju gradske vijećnice.