Gradski bazeni „Cerine“ u novom ruhu

Gradski bazeni „Cerine“ u novom ruhu

Za vrijeme redovnog godišnjeg remonta koji je trajao deset dana, na Bazenima Cerine izvršen je sveobuhvatan zahvat na cijeloj građevini i sustavima (bazenska tehnika, termo-tehnička oprema i instalacije, strojarska oprema). Ovlašteni serviseri obavili su servise od termotehničkog postrojenja i postrojenja bazenske tehnike, obavljeno je kompletno čišćenje i dezinfekcija bazenskih prostora i školjki bazena, kanalnog i klimatizacijskog sustava te su zamijenjeni dotrajali dijelovi i oprema.

U prostoru rekreacijskog i plivačkog bazena indirektna rasvjeta sa fluo cijevima zamijenjene su novom NEO FLEX led rasvjetom koja koristi 80% manje električne energije od klasičnih cijevi i samim time štedi novac te čuva okoliš. LED rasvjeta ekološki je prihvatljivija od klasične rasvjete s obzirom na to da daje veću količinu svjetlosti s manje energije i dugotrajnija je.

Isto tako, postavljene su bazenske preljevne rešetke nove generacije u prostoru rekreacijskog bazena. U sanitarnom prostoru plivačkog bazena izvršena je generalna rekonstrukcija instalacija, te su postavljene nove potisne armature.

U bazenskom postrojenju postavljeni su novi sigurnosni elementi i kontroleri za automatsko upravljanje i doziranje kemikalija za održavanje zadanih parametara bazenske vode.

Prilikom uređenja bazenskog prostora, uklonio se most rekreacijskog bazena kako bi se navedeni prostor oslobodio za buduće aktivnosti i programe, a sredstva za održavanje mosta uložit će se u sadržaje i opremu koja će svakodnevno biti na raspolaganju našim posjetiteljima.

Ugostiteljski prostor u predvorju bazena dobio je novi izgled te je posjetiteljima omogućen izlaz na vanjsku terasu i proširena gastronomska ponuda i u tom djelu objekta. Opremljen je i prostor kuhinje tako da će posjetitelji moći uživati u ponudi novih jela i raznovrsnim meni paketima.

Svi navedeni radovi izvršeni su u skladu sa zahtjevima za siguran daljnji rad postrojenja i funkcionalnosti svih ključnih čimbenika za pružanje usluga korisnicima bazena.

Zavod za javno zdravstvo obavio je laboratorijska ispitivanja vode te su dobiveni pozitivni rezultati, a kvalitetu vode moći ćete kao i do sada pratiti na našoj web stranici.

Gradski bazeni Cerine kreću s radom 27. studenog 2020. godine, a rade prema redovitom radnom vremenu kao i do sada, svakog dana od 8:00 do 22:00 sata.

Veselimo se Vašem dolasku!