Potpisan ugovor, dva nova kamiona za odvojeno prikupljanje otpada stižu u Koprivnicu

Potpisan ugovor, dva nova kamiona za odvojeno prikupljanje otpada stižu u Koprivnicu

Projekt „Nabava komunalnih vozila za odvojeno prikupljanje otpada za uslužno područje Komunalca d.o.o. Koprivnica“ 18. prosinca i službeno je dobio bespovratna sredstva, a ugovor o dodjeli potpisan je između Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Komunalca d.o.o. Koprivnica.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.625.610 kuna, od čega će Komunalac bespovratno dobiti 1.480.000 kuna, što je najviši mogući iznos sufinanciranja ukupno utvrđene vrijednosti prihvatljivih izdataka projekta. Projekt je sufinanciran iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova, iz Operativnog programa ‘Konkurentnost i kohezija’.

Potpisom ovog ugovora Komunalac kreće u nabavku dva komunalna vozila za odvojeno sakupljanje otpada, koje će koristiti za odvoz papira, plastike i biorazgradivog s kućnog praga na području grada Koprivnice i svih osam općina uključenih u uslužno područje Komunalca.

Projekt uključuje i obrazovne aktivnosti kako bi se povećala svijest javnosti o prikupljanju i obradi otpada, a samim time i o zaštiti okoliša.

FOTO: ILUSTRACIJA