Komunalac s koprivničkim školama i vrtićima proveo akciju ‘Zasadi stablo, ne budi panj’

Komunalac s koprivničkim školama i vrtićima proveo akciju ‘Zasadi stablo, ne budi panj’

Komunalac se i ove godine uključio u kolektivnu sadnju stabala pod nazivom ‘Zasadi stablo, ne budi panj’ koja se provodi od 1. do 7. ožujka. Službeno smo s akcijom započeli dana 3. ožujka, a završili 05. ožujka. Prvi su u voćnjaku pored Bazena Cerine svoje sadnice posadili mališani iz Dječjeg vrtića Tratinčica. U sadnji im se pridružio i gradonačelnik Mišel Jakšić te članovi Uprave Komunalca Nataša Tetec, Goran Međurečan i Dubravka Horvat koja je naglasila kako će voćnjak biti mjesto igre i učenja za sve generacije malih Koprivničanaca s kojima će se ovdje organizirati razne ekološke radionice, škola u prirodi i drugi edukativni sadržaji usmjereni prema zaštiti okoliša.

U voćnjaku su svoje voćke sadili  i mališani iz Dječjeg vrtića Igra i Dječjeg vrtića Smiješak te učenici iz OŠ Braća Radić, OŠ Antun Nemčić Gostovinski, COOR Podravsko sunce i Gimnazija Fran Galović.

Učenici OŠ Braća Radić napravili su hranilice za ptice od raznog sjemenja koje su postavili na posađene voćke, a učenici OŠ A. N. Gostovinski izradili su edukativni plakat o životinjama koje žive u voćnjaku, i to od otpadnih čepova te papirnatih vrećica.

Zahvaljujemo našim vjernim partnerima u ovoj i sličnim akcijama, posebno Podravki koja je mališane razveselila grickalicama i Lino Ladom, školama i vrtićima, i veselimo se što će ovaj voćnjak postati mjesto učenja, druženja i podizanja svijesti o važnosti zaštite okoliša.

U kampanji je do ove godine više od 23.000 sudionika diljem Hrvatske zasadilo više od 60 tisuća stabala, a Komunalac se 2019. godine uključio u kampanju sadnjom voćnjaka kod Bazena Cerine kada je posađeno stotinjak sadnica, dok je ove godine posađeno dodatnih 25 voćaka.