Uprava Komunalca prisustvovala podizanju Zelene zastave u OŠ Đuro Ester

Uprava Komunalca prisustvovala podizanju Zelene zastave u OŠ Đuro Ester

U ponedjeljak, 20. rujna 2021. godine u Osnovnoj školi „Đuro Ester“ Koprivnica zasluženo je podignuta Zelena zastava čime je ova škola dobila dijamantni status Eko škole. Svečanosti podizanja zastave prisustvovala je Predsjednica Uprave Komunalca, Nataša Tetec s članovima Uprave, Dubravkom Horvat i Goranom Međurečanom.

Ravnateljica Sanja Prelogović u svom je kratkom izlaganju podsjetila što su sve učenici protekle godine radili kako bi potaknuli ekološku svijest u svojoj školi i u svom gradu, te pobrojala brojna natjecanja na kojima su promovirali svoj grad te dobili brojna priznanja i nagrade. Također je zahvalila Eko kumovima, Gradu Koprivnici i Komunalcu d.o.o., koji su se uključili u realizaciju mnogih njihovih projekata.

Cilj programa Eko škole je ugradnja odgoja i obrazovanja za okoliš i održivi razvoj u sve segmente odgojno obrazovnog sustava i svakodnevni život učenika, nastavnika i drugih djelatnika škole.

Zadaća programa Eko škole je odgojiti i obučiti mlade generacije i učiniti ih osjetljivijima za pitanja zaštite prirode i okoliša, osposobiti ih za donošenje odgovornih odluka o razvitku društva u budućnosti.