Komunalac sudjelovao u sadnji biljaka u Frančionici, Gimnazije Fran Galović

Komunalac sudjelovao u sadnji biljaka u Frančionici, Gimnazije Fran Galović

Učenici 1.b i 1.c razreda Gimnazije Fran Galović s profesoricama Kristinom Bukvić i Mišelom Lokotar u susret Danu planeta zemlje uz pomoć djelatnika Komunalca posadili su sadnice u mirisnoj „Frančionici“. Riječ je o sjenici koja će s dolaskom toplijeg vremena gimnazijalcima služiti kao učionica na otvorenom.

Uz pomoć djelatnika Komunalca, kopali su rupe, gnojili zemlju kompostom DomKo s naše Kompostane Herešin te sadili sadnice lavande koje je za ovu priliku donirao vrtni centar Agrokuća.

U sklopu ove aktivnosti, gimnazijalci su pokazali vlastito znanje te naučili nešto novo oko sadnje i dohrane biljaka kompostom. Svojim primjerom pokazali su kako se odgovorno ponašati prema okolišu i kako doprinijeti očuvanju planete.

Voditeljice projekta „Frančionica“ bile su Mišela Lokotar i Kristina Bukvić. Cilj projekta je bio uočiti i povezati kako učenje u otvorenoj učionici pozitivno utječe na pažnju, koncentraciju, aktivnosti i radnu atmosferu u razredu. Potaknuti velikim brojem učenika koji veći dio dana provede na nastavi u zatvorenom prostoru, a s obzirom na to da u vanjskom prostoru škole nema postavljenih klupa učenici su predložili da se izgradi vanjska učionica. S dolaskom toplijeg vremena gimnazijalci će nastavu slušati u ugodnom, zelenom okruženju i svježem zraku, u hladu sjenice te u mirisima novo posađenih biljaka.

Nova sadnja drugih sorta mirisnih i ljekovitih biljaka najavljena je krajem svibnja.