Održana sjednica Vijeća za prevenciju grada Koprivnice

Održana sjednica Vijeća za prevenciju grada Koprivnice

Vijeće za prevenciju grada Koprivnice, čija je članica i Dubravka Horvat, članica Uprave Komunalca Koprivnica, sastalo se danas u gradskoj vijećnici kako bi raspravljali o stanju sigurnosti na području grada. Stanje sigurnosti predstavio je Mišel Kiš, načelnik Policijske postaje Koprivnica, te naglasio s kojim se oblicima prekršaja policijski službenici najčešće susreću te na što bi u budućem razdoblju trebalo obratiti više pozornosti.

Na sjednici su bili prisutni i ostali članovi Vijeća, od predstavnika Grada na čelu s dogradonačelnicom Ksenijom Ostriž, preko predstavnika obrazovnih institucija, do predstavnika zdravstvenih institucija. Svi članovi Vijeća izrazili su izuzetno dobru međusobnu suradnju, podršku i dijeljenje informacija, kao i dosljednost u poštivanju gradskih odluka, posebno u dijelu komunalnog redarstva.

Naglašena je zajednička odgovornost svih tijela koja djeluju u Vijeću kako bi sigurnost građana bila na visokoj razini. Kao budući plan naglašena je potreba za pojačanjem video nadzora i pojačano praćenje i djelovanje na ponašanja koja nisu prihvatljiva, a sve s ciljem bolje sigurnosti svih građana.