Proljetna sadnja u Gradskom parku

Proljetna sadnja u Gradskom parku

Mališani iz dječjeg vrtića Svetog Josipa sa svojim odgajateljicama i djelatnicima Komunalca obilježili su dolazak proljeća i aktivno sudjelovali u sadnji novih cvjetnih gredica u sklopu programa „Proljeće u Koprivnici“.

Posađeno je 200 komada graničice odnosno ljiljanke, prilagodljive i dugovječne zeljaste biljka koja će svojim cvatovima od lipnja do rujna krasiti rubni dio Gradskog parka na 50 kvadratnih metara.

Djeca su kroz igru učila o sadnji i brizi oko cvijeća, a zasadili su brojne trajnice koje će svojim cvatovima obojiti Gradski park i novouređeni gradski trg. Sadnju su obogatili kompostom DomKo kako bi nove sadnice dobile sve potrebne nutrijente i rasle u prirodnim uvjetima.

Aktivnostima sadnje biljaka nastojali smo kod djece razviti ljubav prema prirodi, ali i osjećaj odgovornosti i brige za bilje i očuvanje prirode.

U veselom raspoloženju mališani dječjeg vrtića Svetog Josipa, dočekali su proljeće koje službeno počinje danas u 22 sata i 24 minute, a sadnju je posjetio i  gradonačelnik grada Koprivnice, Mišel Jakšić te članica uprave Komunalca, Dubravka Horvat.