Učenici 4.d razreda OŠ Braća Radić sakupili 72 kilograma čepova za članove udruge Limfom

Učenici 4.d razreda OŠ Braća Radić sakupili 72 kilograma čepova za članove udruge Limfom

Tijekom cijele protekle školske godine učenici 4.d razreda sa svojom učiteljicom Renatom Blažinec iz Osnovne škole Braća Radić marljivo su sakupili 72 kilograma otpadnih plastičnih čepova te ih čuvali kako bi ih prošlog tjedna, pri samom kraju školske godine, predali Komunalcu koji će ih dalje proslijediti udruzi Limfom iz Čakovca koja prodajom čepova sakuplja novac za kupnju lijekova za svoje članove.

Mališane je posjetio i Mirko Reciklirko te im poklonio edukativne priručnike za odvajanje otpada, a učenici su Mirku pokazali kakve sve ekološke projekte provode u školi tijekom godine, zajedno s ostalim učenicima. Tako su Mirku pokazali ponovno upotrjebljene drvene bačve u koje su zasadili jabuke, nekoliko vrsta voćaka koje su rasporedili po školskom dvorištu, a posebno su ponosni na povišene gredice u kojima sade povrće.

U svim aktivnostima sadnje partner im je bio Komunalac koji je donirao kompost DomKo s Kompostane Herešin i posude za povišene gredice. Djeca danas tamo uzgajaju luk, blitvu, rajčicu, papriku i slično povrće, a zalijevaju je kišnicom koju u neposrednoj blizini vrta sakupljaju u veliki spremnik preko žlijebova.

Škola je nedavno dobila i status Eko-škole na čemu im i mi od srca čestitamo te ćemo na dobrim i ekološki prihvatljivim projektima surađivati i dalje.