Polaznici Podravskog sunca ujutro posjetili tržnicu i Kompostanu, popodne sadili permakulturni vrt

Polaznici Podravskog sunca ujutro posjetili tržnicu i Kompostanu, popodne sadili permakulturni vrt

Centar za odgoj, obrazovanje i razvoj Podravsko sunce u sklopu svojih eko aktivnosti organizirao je za svoje polaznike posjet Komunalcu, točnije tržnici, Reciklažnom dvorištu i Kompostani Herešin. Komunalac Koprivnica ovog tjedna obilježava dane tvrtke pa je tim povodom ugostio brojne dječje skupine.

Jedna skupina polaznika Podravskog sunca najprije je posjetila gradsku tržnicu gdje su vidjeli kakvo se sve voće i povrće prodaje na tržnici, a nakon toga su u Smuteku degustirali smuteke od borovnice. Nakon povratka u školu primili su se posla te zajedno s članicom Uprave Komunalaca, Dubravkom Horvat i inženjerkom hortikulture, Natašom Njegovec zasadili su mirisni cvjetni vrt, a napravljena je i priprema za sadnju povrća po principu permakulture koje će posaditi kad dođe toplije vrijeme.

Istog dana druga skupina polaznika otišla je do Reciklažnog dvorišta Herešin gdje im je Saša Grubačević, direktor Sektora gospodarenje otpadom, objasnio kako se pravilno odvaja otpad i što se sve radi s raznim vrstama otpada kada dođu u dvorište. Proveo ih je kasnije i kroz Kompostanu Herešin gdje su saznali kako se kompostira biorazgradivi otpad, ali i pokazali kako već puno toga znaju i primjenjuju kod kuće i u školi te na taj način čuvaju okoliš.