Nataša Njegovec održala izlaganje o Šumi hrane na konferenciji Green Days

Nataša Njegovec održala izlaganje o Šumi hrane na konferenciji Green Days

Komunalac Koprivnica kao član Grupacije održavanja zelenih površina pri HGK sudjelovao na 3. međunarodnoj konferenciji Green Days u Puli koja se održala početkom svibnja ove godine. Konferencija je okupila oko 80 sudionika –  komunalna poduzeća, jedinice lokalne i regionalne samouprave, javne ustanove, državne i međunarodne institucije, znanstvenike i dobavljače tehnologija i komunalne opreme iz Hrvatske i okolice.

Teme na konferenciji su bile invazivne vrste i postupanje, klimatske promjene- izazovi i rješenja te ekološki benefiti urbanih stabala koje su izlagali stručnjaci iz područja urbanog šumarstva i agronomije, a naša inženjerka hortikulture Nataša Njegovec održala je prezentaciju pod nazivom ‘Koprivničke šume hrane – sadnja po principu permakulture’, čime se daje i jedan od odgovora kako se suprotstaviti klimatskim promjenama, a kako kao komunalna tvrtka u suradnji s lokalnom samoupravom i ostalim partnerima dati svoj doprinos u zaštiti okoliša. Svako sudjelovanje na ovakvim stručnim konferencijama svojim ciljevima, sadržajem, brojem i sastavom sudionika te važnošću tema doprinosi budućem održivom razvoju urbanog zelenila te promociji i jačem pozicioniranju upravljanja zelenom infrastrukturom u svijesti komunalnog i javnog sektora.

Uz Natašu Njegovec na konferenciji je sudjelovala i Tanja Vukušić, direktorica Sektora zelene površine, groblja i tržnica.