Praktično iskustvo za studente Sveučilišta Sjever u suradnji s Komunalcem

Praktično iskustvo za studente Sveučilišta Sjever u suradnji s Komunalcem

Sveučilište Sjever u svom obrazovnom procesu veliki naglasak stavlja na praktični dio nastave, a osobito na mogućnost stjecanja iskustva u privredi još za vrijeme studiranja. Primjer toga je i suradnja s koprivničkim Gradskim komunalnim poduzećem Komunalac koja je realizirana na nizu projekata, a jedan od njih je vezan i uz studij Poslovanja i menadžmenta.

I u ljetnom semestru su studenti Sveučilišta Sjever, 2. godine prijediplomskog studija Poslovanje i menadžment, radili svoje projektne zadatke na realnim primjerima iz gospodarstva. Ovaj put su na kolegiju Istraživanje tržišta radili na istraživačkom projektu Gradskih bazena Cerine, dok su na kolegiju Korporativne komunikacije izrađivali plan komunikacije za tvrtku Komunalac.

Studentima je to bila odlična prilika za stjecanje iskustva u rješavanju stvarnih problemskih zadataka što ih priprema za tržište rada koje ih očekuje nakon stjecanja diplome.

– Na Sveučilištu Sjever radimo na tome da što manje nastave bude klasičnih teorijskih predavanja već da naši profesori, koji dolaze s bogatim iskustvom u praksi, prenose svoja znanja kroz stvarne primjere iz gospodarstva. Upravo smo zato sretni da imamo ovako uspješnu suradnju i s koprivničkom tvrtkom Komunalac te vjerujem kako su ovakvi zajednički projekti korisni za obje strane – naglasio je pročelnik Odsjeka za poslovanje i menadžment doc. dr. sc. Mirko Smoljić.

Kroz cijeli proces studente je mentorirala dr. sc. Ana Mulović Trgovac, viša predavačica Sveučilišta Sjever, a radove je ocijenilo povjerenstvo koje su činili predstavnici Sveučilišta Sjever te Komunalca.

Ispred Sveučilišta Sjever radove su ocijenili pročelnik Odjela za ekonomiju prof. dr. sc. Ante Rončević, pročelnik Odsjeka za poslovanje i menadžment doc. dr. sc. Mirko Smoljić te dr. sc. Ana Mulović Trgovac, viša predavačica, dok su ispred Komunalca povjerenstvo sačinjavali članica Uprave Dubravka Horvat, direktor sektora ljudskih potencijala, prava i općih poslova Matija Torma, direktorica marketinga i PR-a Petra Bijač te voditeljica Gradskih bazena Cerine Sonja Šafar.

Nagrade najboljim radovima dodijeljene su na Gradskim bazenima Cerine, a timovi koji su ostvarili najbolje rezultate nagrađeni su ulaznicama za bazen i wellness zonu.

Za Komunalac je ovakva suradnja vrlo korisna jer imamo priliku kroz studentske radove dobiti bolju sliku potreba korisnika, a često su studentske ideje koristan putokaz na čemu moramo poraditi ili kako unaprijediti uslugu koju pružamo.

Vjerujemo kako će neke od ideja svoje ostvarenje doživjeti i u poslovanju Komunalca te time doprinijeti iskustvu studenata, a ujedno biti uspješan nastavak suradnje Sveučilišta i Komunalca u budućem razdoblju.

Skip to content