Komunalac s 3000 eura sudjelovao u projektu gradskih besplatnih bilježnica ‘Veselo u školu’

Komunalac s 3000 eura sudjelovao u projektu gradskih besplatnih bilježnica ‘Veselo u školu’

Na današnjoj konferenciji za medije u Gradskoj upravi po 18. put predstavljen je projekt „Veselo u školu“ kojim Grad Koprivnica i partneri, između kojih i Komunalac, predstavljaju aktualnosti vezane uz početak nove školske godine.

I ove godine osigurane su besplatne bilježnice za sve koprivničke osnovnoškolce, besplatne radne bilježnice za obvezne i izborne predmete za sve osnovne škole kojima je Grad Koprivnica osnivač, pamučne majice i personalizirane pernice za sve prvašiće.

Vrijednost ovogodišnjeg projekta „Veselo u školu“ iznosi 197.000 eura. Za bilježnice i radne bilježnice izdvojeno je 29.900 eura, od čega su partneri/sponzori osigurali 25.300 eura ili 85% potrebnog iznosa.

Komunalac je sufinancirao projekt s iznosom od 3000 eura. Za potrebe 2335 učenika nabavljeno je 2498 kompleta, odnosno 34933 bilježnice u 43 verzije.

Zahvalu partnerima/sponzorima koji su i ove godine prepoznali tradicionalni projekt „Veselo u školu“ uputio je gradonačelnik Mišel Jakšić.

„Veliko nam je veselje što imamo takve gospodarske subjekte na području našeg grada, a još veće veselje je da svi ti ljudi sa svojim tvrtkama pokazuju veliki vid društvene odgovornosti. Sav društveni razvoj koji Koprivnica ima duguje upravo našem gospodarstvu, radnim ljudima i svima koji stvaraju taj jedan okvir koji omogućuje daljnju društvenu nadogradnju i sve iskorake koje imamo, a danas pričamo o onima koji se tiču naših školaraca”, rekao je gradonačelnik Jakšić.

Uz gradonačelnika Mišela Jakšića i predstavnike Grada, na konferenciji za medije prisustvovala je Nataša Tetec, predsjednica uprave Komunalca te članovi uprave Dubravka Horvat i Goran Međurečan te ostali partneri te ravnatelji koprivničkih osnovnih škola.

Povodom toga pripremili smo tri edukativna dizajna. Prvi se odnosi na Bazene Cerine kojim školarce podsjećamo na važnost bavljenja nekom od sportskih aktivnosti. Drugi dizajn vezan je uz razvrstavanje otpada pri čemu ih educiramo o potrebi pravilnog razvrstavanja otpada i brige za naš okoliš uz naša dva poznata lika iz Komunalca Mirka Reciklirka i Mirku Kompostirku. Novost ove godine je bilježnica Smutek sa smoothie receptima kojima želimo potaknuti mlade na zdravi doručak i važnost zdrave prehrane.

Skip to content