Grad Koprivnica i Komunalac ugostili dječje gradsko vijeće Grada Opatije

Grad Koprivnica i Komunalac ugostili dječje gradsko vijeće Grada Opatije

Grad Koprivnica i gradsko komunalno poduzeće Komunalac ugostili su dječje gradsko vijeće Grada Opatije, a domaćin ovog susreta bilo je dječje gradsko vijeće Grada Koprivnice i volonteri Društva naša djeca Koprivnica.

Sve prisutne pozdravio je gradonačelnik, Mišel Jakšić i zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž, dok je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Mlinarić predstavila protokol današnjeg susreta.

Članica uprave Komunalca, Dubravka Horvat sa svojim suradnicima održala je zanimljivu edukaciju o pravilnom odvajanju otpada uz već poznate maskote Mirka Rciklirka i Mirku Kompostirku.

Kroz edukativnu radionicu školarci su potvrdili da mnogo toga znaju o odvajanju otpada i zašto je ono važno za zaštitu okoliša i čistu prirodu, a svaki učenik dobio je dvije edukativne brošure o odvajanju otpada i kompostiranju koje će im poslužiti kao podsjetnik kako pravilno odvajati otpad.

Svima najdraži dio edukacije bilo je druženje s maskotama Komunalca koje djeci na njima razumljiv i zabavan način šalju poruke o zaštiti okoliša, smanjenju otpada na odlagalištu, pravilnom odvajanju i recikliranju te šalju poruku za ljepšu i čišću budućnost za društvo u cjelini.

Nakon edukativne radionice, gosti su posjetili najveću šumu hrane u Hrvatskoj koja je posađena u povodu Dana planeta Zemlje u suradnji sa Svjetskom organizacijom za zaštitu prirode WWF, Gradom Koprivnica, Sveučilištem Sjever te uz financijsku podršku partnera i prijatelja ovog događaja, grupacije Sanpaolo.

Šetnjom kroz najveću šumu hrane, djeca su imala priliku upoznati poseban ekosustav dizajniran na način da oponaša strukturu i funkcije prirodne šume u kojoj raste voće, povrće i drugo korisno bilje uzgojeno na permakulturan način.

Nakon obilaska šuma hrane na Gradskim bazenima Cerine dočekao ih je ručak te osvježenje uz hladno prešane sokove od mrkve, cikle, špinata i blitve kojeg je pripremio Smutek domaći kutek.

Na kraju susreta održane je radionica u organizaciji Društva naša djeca Koprivnica na kojoj su djeca izrađivala igračke za pse i mačke, a nakon radionice uživali su u starim zaboravljenim igrama na sunčalištu gradskih bazena Cerine.

Skip to content