Bicko

MODERNO - EKOLOŠKI - BESPLATNO

BicKo sustav prvi je javni servis za prijevoz biciklima u gradu Koprivnici. BicKo sustav može se besplatno koristiti svakodnevno kroz 7 dana u tjednu u periodu od 6.00 do 24.00 sata. Podaci o slobodnim biciklima i postoljima dostupni su korisnicima na svakom pilonu i putem mobilne aplikacije.

Kako koristiti BicKo?

1. korak:
Otići Operatoru BicKo sustava (Komunalac d.o.o., Mosna ulica 15, 48000 Koprivnica) i sklopiti ugovor o posudbi. Prije sklapanja ugovora obavezno se informirati o svojim pravima i obvezama u Općim uvjetima korištenja Bicko sustava. Po sklapanju ugovora Operator korisniku izdaje RFID karticu ili jednokratni kod za posudbu bicikala.

Registracija korisnika moguća je i putem aplikacije Go2Bike, a upute o korištenju aplikacije pogledajte OVDJE.

2. korak:
Na svakom BicKo terminalu možete otključati bicikl prislanjanjem kartice na označeno mjesto na postolju ili unosom jednokratnog koda na pilonu BicKo terminala nakon čega će vam se prikazati broj bicikla spremnog za korištenje.

3. korak:
Nakon zvučnog signala uzimate bicikl i vozite se najviše 120 minuta unutar kojih trebate vratiti bicikl na prvo slobodno postolje.

4. korak:
Vratiti bicikl na postolje. Nakon zvučnog signala bicikl je zaključan, a simbol zaključanog lokota na parkirnom mjestu pokazuje da je bicikl ispravno vraćen.

S koliko je godina moguće koristiti uslugu?

BicKo uslugu mogu koristiti osobe starije od 16 godina.

Mogu li uzeti nekoliko bicikla istovremeno?

Ne, s vašom karticom ili kodom možete uzeti samo jedan bicikl.

Gdje mogu pronaći BicKo terminale?

1. Zrinski trg
2. Lenišće
3. Glavni željeznički kolodvor
4. Gradski bazeni “Cerine”
5. Dom mladih
6. Kampus
7. Ulica Ivana Česmičkog (kod uprave Gradskog groblja)

Koliko košta BicKo usluga?

Korisnici mogu besplatno koristiti BicKo uslugu sukladno Općim uvjetima korištenja BicKo usluge.

Ima li usluga BicKo neku vrstu osiguranja?

U slučaju da korisnik ne vrati bicikl unutar propisanog roka, izdat će mu se upozorenje za prijestup. Ukoliko se prijestup ponovi, korisniku će biti zabranjeno korištenje bicikala na period od 3 mjeseca. Ukoliko korisnik ne vrati bicikl unutar 24 sata od trenutka posudbe, korisniku će automatski biti zabranjeno korištenje bicikla na 3 mjeseca, a takav će se čin smatrati otuđenjem bicikla. Ukoliko korisnik ošteti ili ukrade bicikl, BicKo će korisniku naplatiti štetu.

Korisnik bicikl koristi na vlastitu odgovornost. Korisnik preuzima potpunu odgovornost za štete koje je sam uzrokovao.

Kontakt

Sve informacije o BicKo sustavu dostupne su u Centru za korisnike u Komunalcu u Koprivnici, Mosna ulica 15  ili na broju telefona +385 (0)48 251 833.