Bicikli žardinjere dolaze iz grada Koprivnice.

Izrađeni su po ideji stručnih službi gradskog komunalnog poduzeća Komunalac d.o.o. Koprivnica. Po projektnom zadatku, kojim se htjelo izvesti žardinjeru karakterističnu za grad Koprivnicu, koji bi ujedno bio ukras, ali i barijera prometa. Žardinjere bicikli izvedene su na način da se na svojem postolju mogu zakretati te osigurati nužni prolaz ukoliko je to potrebno. U Koprivnici sa posebnom pažnjom brinu da ovi bicikli budu uvijek atraktivni i zasađeni svježim cvijećem i uređeni prigodno prema dobu godine ili manifestaciji u gradu. Ovo je jedna od najfotografiranijih pozicija u gradu!

Koprivnica je grad bicikli, što dokazuju brojne biciklističke staze.

Dolaskom velikog broja studenata Koprivnica se nametnula kao sveučilišni grad u usponu. Prepoznavši prednosti EU fondova, Grad je uložio sredstva u biciklističku infrastrukturu. Tako možemo vidjeti veliki broj biciklističkih staza, brojna parkirališta za bicikle, ali i sustav gradskih bicikala BicKo. BicKo ima nekoliko stanica diljem Koprivnice i omogućava nesmetanu vožnju cijelom Koprivnicom, studentima stvarajući pogodnost da uopće ne moraju koristiti vlastiti bicikl. Koprivnica ima 60 besplatnih bicikala koji su na raspolaganju od travnja do prosinca, a mogu se ostaviti na 7 mjesta diljem grada. Njihovo je korištenje u potpunosti besplatno. Bicikl je omiljeno prijevozno sredstvo ljudi svih dobnih skupina. Neki ga koriste rekreativno, neki ga koriste da izbjegnu gužve, a neki jednostavno uživaju u svakom trenutku provedenom na biciklu. Upravo je taj potencijal prepoznao grad Koprivnica.

https://promet.koprivnica.hr/bicko

U Koprivnici djeluje i Old timer Klub “Biciklin” Koprivnica osnovan 21. veljače 2004.g. jedini Klub takove vrste osnovan u Hrvatskoj. Osnovni sadržaj djelatnosti Kluba je okupljanje građana koji vole biciklizam i sakupljanje starih bicikala ili se bave djelatnošću popravka, repariranja i prometa biciklima, organiziranje javnih nastupa s izlaganjem bicikala, organiziranjem rekreativnih natjecanja ili susreta.

www.biciklin.hr