Humanitarnom akcijom sakupljeno 1,3 milijuna otpadnih čepova

U suradnji s Franjevačkim svjetovnim redom (OFS) iz Župe sv. Antuna u Koprivnici, 2012. godine pokrenuta je humanitarna akcija prikupljanja otpadnih plastičnih čepova i poklopaca. Skupljanje se obavlja u Komunalcu i na gradskoj tržnici, a kao suradnici u prikupljanju plastičnih čepova uključene su osnovne škole, dječji vrtići, ustanove i pojedinci.

140725-Otpadni-cepovi-1Humanitarna akcija prikupljanja otpadnih čepovaHumanitarna akcija prikupljanja otpadnih čepova

Osim humanitarnog karaktera akcijom se postiže edukacija građanstva za odvajanje korisnog otpada kao i zaštita okoliša.

Dana 01. srpnja 2015. godine  predana je peta pošiljka otpadnih čepova u količini od 1.104 kg, tako da je do sada ukupno prikupljeno i predano 5.434 kg čepova Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske iz Čakovca, koji prodajom otpadnih čepova i poklopaca kupuju lijekove neophodne za liječenje oboljelih.

U promociju ove humanitarne akcije uključila se i javna ustanova „Nacionalni park Krka“ na način da se svaki kilogram otpadnih čepova predanih Udruzi zamijeni za dvije besplatne ulaznice za posjet nacionalnom parku.

Promotivna akcija odnosi se na prikupljene čepove do 15. prosinca 2015. godine, više o akciji može se pročitati na mrežnoj stranici Odčepi za ulaznicu

Provođenjem ove promotivne akcije ne mijenja se dosadašnji način prikupljanja otpadnih čepova. Sve prikupljene količine Komunalac će predati Udruzi najkasnije do 15. prosinca 2015. godine s podacima o skupljačima i količinama.
Predane količine otpadnih čepova