Europski tjedan kretanja na Gradskoj tržnici

 

U sklopu Europskog tjedna kretanja koji je započeo 16. rujna i trajat će do 22. rujna. GKP Komunalac u suradnji s Gradom Koprivnica na Gradskoj tržnici ugostio je mališane izDječjih vrtića: Tratinčica, Smiješak i Sveti Josip.

IMG_9133 rIMG_9133 rIMG_9172IMG_9113   IMG_9112IMG_9174
Ukupno je 140 mališana prošlo Gradskom tržnicom i posjetilo Obiteljske poljoprivredne proizvođače.Uz prisustvo savjetnice gradonačelnice za europske projekte Helene Hećimović, mališanima je kroz priču objašnjena važnost očuvanja okoliša i potreba kretanja kao sastavnica zdravog života.

Za svu djecu u sklopu dječje igraonice „Linoland“ bile su postavljene didaktičke igračke, koje je izradio Obrt “Bačvarija Ledinski”.

Djeca su posjetila OPG Petričec – proizvođače meda i pčelinjih proizvoda gdje su degustirali med i poslušali priču kako nastaje med.
Mališane su ugostili i OPG Tomislav Cmrk i OPG Krešimir Barberic, koji su za svakog mališana pripremili voćni obrok: jabuku i prirodan sok dok je OPG Danica Zrinski za sve vrtiće osigurao sadnice kako bi uljepšali svoje prostore.
Bilo je to jedno lijepo druženje i promocija zdravlja i kretanja u organizaciji GKP Komunalac i Grada Koprivnice.

IMG_9140