Komunalac organizirao kreativnu radionicu “Otpad nije smeće”

Dana 04. travnja 2016. GKP Komunalac održao je kreativnu radionicu pod nazivom „Otpad nije smeće“ u suradnji sa djecom iz COOR Podravsko sunce.

Cilj radionice bio je potaknuti djecu i mlade na razmišljanje o ekološkim problemima sa kojima se svakodnevno suočavaju u svojoj okolini i zašto je važno čuvati prirodu.
IMG_3664IMG_3699IMG_3692IMG_3676IMG_3674 Otpad nije smeće

Djeca su uz pomoć djelatnika Komunalca i svojih voditelja izradili ukrasne cvjetne posude od starih limenki i igračke od plastičnih boca te su time dokazali da otpad nije smeće, jer svaki se iskorišteni i odbačeni predmet može iskoristiti i od njega napraviti nešto kreativno i novo.

Ovom radionicom željela se skrenuti pozornost na važnost ekologije, sigurniju i zdraviju budućnost sredine u kojoj živimo i očuvanje planeta Zemlje, na najbolji način – kroz rad sa mladima.
Cvjetne posude postavit će se na rasvjetne stupove na dječjem igralištu na Trgu kralja Zvonimira i u Zelenom kvartu kod šparnih hiža zajedno sa djecom iz COOR Podravsko sunce povodom Dana planeta Zemlje.

Nakon instalacije kreativnih cvjetnih posuda na dječjem igralištu Trg kralja Zvonimira, Komunalac će organizirati piknik i druženje za malene kreativce iz Podravskog sunca.