Aleja javora i kreativni panjevi sa cvijećem krasit će Gradski park

Djelatnici GKP Komunalca 4. i 5. travnja 2016. posadili su drvored javora mliječa, u sklopu završnog hortikulturnog uređenja ulice Đ. Estera, a sve prema zahtjevu Grada Koprivnice. Drvored je zasađen uz novo rekonstruiranu ogradu uz ulicu Đ. Estera unutar parka.

Nova alejaPicture 005IMG_1703IMG_1704IMG_1705 Picture 005

Odabir vrste bio je u konzultaciji s Ministarstvom kulture, Konzervatorskim odjelom iz Bjelovara. Posađena je vrsta javora mliječa koja je na tom mjestu bila i prije rekonstrukcije ograde.
5. travnja 2016. posađena je i aleja javora prema crkvi Sv. Nikole. Porušeno je 5 starih i bolesnih stabla javora, a zasađeno je 12 novih stabala. U podnožju aleje, djelatnici Komunalca u panjevima starih javora izradili su drvene žardinjere u koje su zasadili cvijeće te su iz starih i bolesnih stabala nastali kreativni eko panjevi sa cvijećem koji će krasiti Gradski park.
Svi zahvati unutar parka obavljeni su uz dozvolu Konzervatorskog odjela iz Bjelovara s obzirom na to da je park u užoj jezgri Grada, te je kao takav pod zaštitom Ministarstva kulture.