Izložba umjetnosti od otpada “Otpad nije smeće” u Domu mladih Koprivnica

GKP Komunalac u suradnji s umjetnikom Nenadom Marincem  20. travnja, postavio je izložbu pod  nazivom ” Otpad nije smeće“ u predvorju Doma mladih Koprivnica.

Picture 043Picture 074Picture 007

Sve izložene instalacije baziraju se na reciklaži raznih prirodnih, industrijskih, kućnih i ostalih vrsta otpada.

Na taj način umjetnikova vizija utemeljena je u poticanju i podizanju ekološke svijesti sugrađana , dokazujući da ” otpad, doista nije smeće ”

Suština izložbe je buđenje svijesti o potrebi ekološkog razmišljanja, odnosno odnosa prema sredini u kojoj živimo te vraćanje funkcionalnog i estetskog značenja nekim odbačenim predmetima poput ambalaže, staklenka, igračaka, industrijskog otpada.

Izložbu su posjetila djeca iz Dječjeg vrtića Tratinčica, skupine Kolačići i Limači koji su tom prigodom pripremili i mali umjetnički eko program.

Okupljenim mališanima  obratio se umjetnik Nenad Marinac, voditeljica Doma mladih Željka Vulić te djelatnice Komunalca Mirica Hlevnjak i Ivana Paska koje su održale kratku prezentaciju i edukaciju o recikliranju.
Picture 036Picture 060Picture 091

Na kraju posjeta, Komunalac je za sve mališane organizirao okrijepu te poklon pakete.

Izložba će biti otvorena do 05.05.2016., a svi zainteresirani mogu ju posjetiti svakim radnim danom Doma mladih Koprivnica, od 08:00 do 22:00 sata.

Picture 031Picture 055Picture 025