Obilježena 58. obljetnica Komunalca

GKP “Komunalac” Koprivnica, dana 29.4.2015. godine, proslavio je 58. godinu svog postojanja. Proslavi koja je održana u dvorištu Upravne zgrade prisustvovali su gradonačelnica Grada Koprivnice Vesna Želježnjak sa svojim zamjenicima Mišelom Jakšićem i Melitom Samoborec, predsjednik Gradskog vijeća Grada Koprivnice i Nadzornog odbora GKP „Komunalac“ Zoran Gošek, članovi Nadzornog odbora i Radničkog vijeća poduzeća, članovi Gradskog vijeća Grada Koprivnice i mnogi drugi.

Obilježena 58. obljetnica KomunalcaIMG_2673IMG_2751IMG_2786IMG_2634IMG_2680

Htjela bih vam zahvaliti na svemu što smo zajedno postigli i na tome što ste nam omogućili da zajedno s vama postanemo jači, bolji i inovativniji. Htjela bi vam zahvaliti i za podršku koju ste nam pružali i isto tako i za pomoć u svim trenucima kada nam je to trebalo. Velika smo grupa, imamo 437 zaposlenih. Trudili smo se ulagati prošle godine u novo, puno smo učinili u gospodarenju otpadom te na uređenju zelenih površina, ali isto tako i u vodoopskrbi i odvodnji, a puno radimo i na distribuciji plina i poboljšanju usluga – rekla je u svom obraćanju predsjednica Uprave GKP „Komunalac“ Maja Hleb.

Našem Gradskom komunalnom poduzeću Komunalac želim još dugi niz godina ovakvog uspješnog upravljanja sa svim svojim poduzećima i nadam se da će i u budućim godinama biti još bolji i na usluzi našim sugrađanima. S ovog mjesta mogu poručiti da će do kraja godine biti uvedeno ono što se dugo očekuje, a to je zbrinjavanje otpada i fakturiranje prema količini, a ne više po broju članova domaćinstva. I tu ćemo biti među prvima jer radimo na dobrobit naših sugrađana. –  rekla je gradonačelnica naglasivši da je ove godine smanjena cijena vode i cijena plina.

Na svečanosti su predstavljena i dva nova vozila, teretno vozilo RO – LO NAVLAKAČ –izmjenjivi kontejner 25m3 s dizalicom i dva kontejnera po 30m. Ovo teretno vozilo koristit će se za odvoz glomaznog otpada, prijevoz odvojeno prikupljenog otpada, pražnjenje zelenih otoka te za prijevoz mobilnog reciklažnog dvorišta za rubne dijelove grada.

Električno vozilo s kiperom drugo je nabavljeno vozilo, a ono jednim punjenjem strujom može proći oko 100 kilometara. Osim što je velika razlika u potrošnji energije, u korist električnog vozila ide i njegova ekološka vrijednost jer nema zagađenja.

Kiper električno vozilo koristit će se za čišćenje prostora oko zelenih otoka, javnih površina i dječjih igrališta te pražnjenje uličnih posuda za otpad.

IMG_2625IMG_2628IMG_2631

Već dugi niz godina Komunalac primjenjuje sustav upravljanja kvalitetom i okolišem koji je ponovno obnovljen ove godine te posluje prema ISO standardima 9001 I 14001, HASAP sustavu u domeni pripreme i posluživanja hrane i pića te prema zahtjevima europske norme 15017 koja osigurava kvalitetu pogrebnih usluga, uključujući najviši stupanj sućuti i poštovanja prema preminulom i ožalošćenima.

Ove godine Komunalac je dobio novi certifikat OHSAS 18001 kao potvrdu uspješne implementacije sustava upravljanja zdravljem i sigurnošću na radu.

Komunalac d.o.o. jasno se opredjeljuje za zaštitu zdravlja zaposlenika i zaštitu na radu, minimaliziranju rizika od ozljeda i bolesti te osiguranje zdrave i sigurne radne okoline svim zaposlenima. Naročita pažnja posvećuje se prepoznavanju rizika i upravljanju rizicima koji su rezultat svakodnevnih uobičajenih aktivnosti na radnom mjestu, ali i izvanrednih situacija.

Povodom ovogodišnjeg Dana Komunalca organizirane su brojne aktivnosti u protekla dva tjedna.

Korisnicima usluga koju su platili račune za komunalne usluge podijeljeno je ukupno 658 cvjetnih sadnica, organiziran je niz kreativnih i edukativnih radionica za djecu i mlade kojima se podiže ekološka svijest, a jedna od najposjećnijih bila je izložba „Umjetnost od otpada“ koju je Komunalac postavio u suradnji s umjetnikom Nenadom Marincem.

Ovaj umjetnički projekt baziran je na reciklaži raznih prirodnih, industrijskih, kućnih i ostalih vrsta otpada.

Suština izložbe je buđenje svijesti o potrebi ekološkog razmišljanja, odnosno odnosa prema sredini u kojoj živimo te vraćanje funkcionalnog i estetskog značenja nekim odbačenim predmetima poput ambalaže, staklenka, igračaka, industrijskog otpada.

IMG_2703IMG_2708IMG_2829

Na Gradskoj tržnici u Koprivnici održan je sajam Zdrave prehrane s ciljem promocije zdravlja i zdravih proizvoda lokalnih vrijednih proizvođača hrane, zahvaljujući kojima Gradska tržnica ima bogatu ponudu zdrave hrane po pristupačnim cijenama.

Uređne su i brojne zelene površine, postavljene su cvjetne instalacije ispred Doma mladih Koprivnica koje nalikuju na likovnu paletu s bojama te su predstavljeni inovativni cvjetni kišobrani i rascvjetani bicikli koji će krasiti Gradski park i Zrinski trg.

Gradsko komunalno poduzeće Komunalac u protekloj je godini uvelo niz inovativnih usluga te stalnim ulaganjem u nove tehnologije i inovativne sustave nastavlja svoju misiju održavanja kvalitete života i okoliša građana na najvišoj razini.

Potvrda svemu tome je i Zlatna kuna koja je 2015. godine dodijeljena Komunalcu u kategoriji srednjih poduzetnika za uspješnost u poslovanju i doprinos hrvatskom gospodarstvu.