Na Gradskoj tržnici postavljena skluptura Biserke Santor u čast njenog dugogodišnjeg rada

Biserka Santor, rođena Koprivničanka, jedna je od najdugovječnijih koprivničkih kumica na Gradskoj tržnici.
Rođena je 1951. u poljodjelskoj obitelj, što je i razlog njezine cjeloživotne povezanosti sa zemljom i teškim radom na njoj.

Skluptura Biserke SantorIMG_4120rIMG_4123rIMG_4128r IMG_4130 rIMG_4132 r
Od svoje 15 godine dolazila je na biciklu s prepunim vrećama povrća i voća, no unatoč napornom radu i teškim životnim uvjetima ona je zadržala vedar duh i osmijeh koji nije silazio s lica.
Zajedno sa suprugom, na taj je način podigla dvoje djece, koji i dalje rade u poljoprivredi te imaju svoje obiteljsko gospodarstvo i bili su joj velika podrška u svemu.
Svojim predanim radom gospođa Biserka skupila je 50 godina radnog vijeka na Gradskoj tržnici. Svakog dana bilo to ljeto ili zima već od šest sati ujutro na Gradskoj tržnici mogli ste pronaći Bibu koja je imala sve domaće, fino i friško. Puno je kupaca probalo i ponovno se vraćalo po njezin domaći paradajz, češnjak, luk te cvijeće koje je bilo nekako posebno baš kod Bibe. Uvijek je bila vedra i vesela no nažalost ove godine nas je napustila.

U njezinu čast, zakupci Gradske tržnice – njezini kolege, obitelj, grad Koprivnica i Komunalac dali su napraviti sklupturu naše poznate Bibe u prirodnoj veličini koja će građane grada Koprivnice i njegove posjetitelje dočekivati na tržnici.
Sklupturu je napravio kipar Branko Mihac iz Starigrada. Skluptura s posvetom krasit će Gradsku tržnicu i zauvijek nas podsjećati na našu vedru, skromnu i vrijednu Bibu.