Započeli javni radovi

Grad Koprivnica inicijator je javnih radova za zapošljavanje teže zapošljivih nezaposlenih osoba s područja Grada Koprivnice na poslovima održavanja turističke, kulturne i spomeničke baštine, pružanju pomoći korisnicima knjižničnih usluga te zaštiti i očuvanju okoliša na području Grada Koprivnice. Dana, 1. kolovoza 63 osobe započele su s radom na javnim radovima. Djelatnicima javnih radova dobrodošlicu u dvorištu Upravne zgrade Komunalca poželjeli su ravnatelji gradskih ustanova, zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić, Velimir Strbat ispred Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Maja Hleb, predsjednica uprave GKP Komunalac d.o.o.

_MG_0914r_MG_0928r_MG_0937 r_MG_0948r _MG_0960r_MG_0972r

„Ovi djelatnici predstavljaju nam ogromnu pomoć jer brojne poslove na zelenim površinama i na uljepšavanju grada kao i određene pomoći našim institucijama odrađivali smo kroz javne radove“– istaknuo je Mišel Jakšić, zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika.

Osobe na javnim radovima raspoređene su u gradskim ustanovama i tvrtkama- GKP Komunalac, Kampus, TZ Grada Koprivnice te u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“.

U Muzeju Grada Koprivnice sljedeća tri mjeseca radit će šestero ljudi.

-Radit će na održavanju zelenih površina do preventivne zaštite na određenim objektima poput Malančeca i Danice. Uz to, svakako ćemo ih koristiti i prilikom arheoloških istraživanja .– istaknuo je Robert Čimin, ravnatelj Muzeja Grada Koprivnice.

Najviše djelatnika na javnim radovima sljedeća tri mjeseca radit će u Gradskom komunalnom poduzeću Komunalac.

Mi smo dobili 40 zaposlenika koje ćemo rasporediti na više različitih poslova te se nadamo da će građani osjetiti važnost projekta i da ćemo u ova tri mjeseca nadoknaditi sve zaostatke i napraviti ono što smo planirali– istaknula je Maja Hleb, predsjednica Uprave Komunalca.

Cilj ove mjere je integracija na tržište rada putem društveno korisnog rada, poticanje i ublažavanje socijalnih posljedica nezaposlenosti te motivacija nezaposlenih na traženje posla.

Među djelatnicima javnih radova je i Miroslav Radulović koji je bez posla već šest godina a koji će od danas raditi u Muzeju Grada Koprivnice.

Nakon toliko vremena očekujem da će se kućni budžet popuniti. Nakon toliko godina čovjek se osjeća izolirano, jer ipak čovjek je ljudsko biće te mu nedostaju ljudi. Naravno, nedostaje i rad jer rad je stvorio čovjeka.

Hrvatski zavod za zapošljavanje snosi troškove plaće i putne troškove za djelatnike javnih radova dok Grad financira opremu – odjeću, obuću, rukavice te reflektirajuće prsluke. Javni radovi trajat će do 31. listopada 2016. godine.