Održana interaktivna edukacija i izložba o očuvanju okoliša

GKP Komunalac u suradnji s Ludens teatrom organizirao je 24. travnja 2017. godine edukativnu predstavu „Zelena ptica“, povodom Dana planeta Zemlje te ugostio četvrte razrede gradskih osnovnih škola u Domu mladih.

IMG_7847IMG_7866IMG_7874

„Zelena ptica“ je svojevrsna moderna bajka koja uz elemente komike progovara o vrlo važnoj temi osvješćivanja ekološke svijesti. Izvrstan i zabavan dramski tekst napisala je Marijana Nola u izvedbi dramskog studia Ludens teatra. Kao najvažnija tema spominje se razvrstavanje otpada kojoj je cilj potaknuti građane Koprivnice da iskoriste mogućnosti koje imaju i brinu se za ljepši i zeleni grad.

Nakon predstave, u sklopu izložbe „Mozaik od otpada“ posjetitelji su imali prilike vidjeti umjetnička djela Nenada Marinca izrađena od otpadnih pločica i materijala te radove učenika 4.c razreda OŠ „Đuro Ester“ izrađene na kreativnoj radionici „Moje remek djelo od otpada“ kojoj je prisustvovao i sam umjetnik Nenad Marinac.

Koprivnički dizajneri – Krojački i trgovački obrt „Evita“ i Krojački salon „Vlasta“ su također izložili svoje zanimljive modne kreacije napravljene od odbačenih materijala i
ostataka poput plastičnih i poljoprivrednih vreća, industrijske folije, žice, zaštitnih rukavica te stare rabljene odjeće.

Svrha izložbe i predstave je buđenje svijesti o potrebi ekološkog razmišljanja, odnosno odnosa prema sredini u kojoj živimo te vraćanja funkcionalnog i estetskog značenja odbačenim predmetima.

IMG_7882IMG_7885IMG_7871