Kreni i ti u „Lov na čepove“ i učini hvalevrijedno humanitarno djelo

Komunalac zajedno s Udrugom oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske (UOLL) provodi projekt pod nazivom ‘Plastičnim čepovima do skupih lijekova’ već šestu godinu zaredom te je do sada akcijom prikupljeno više od 9 tona čepova. Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske iz Čakovca,  prodajom prikupljenih otpadnih čepova i poklopaca kupuje lijekove neophodne za liječenje oboljelih.

Komunalac u ovoj akciji sudjeluje u suradnji s Franjevačkim svjetovnim redom (OFS) iz Župe sv. Antuna u Koprivnici, osnovnim školama, dječjim vrtićima, ustanovama te pojedincima s područja grada Koprivnice.

Prikupljaju se čepovi od proizvoda koji su konzumirani u tvrtkama, ali donose se čepovi i iz domaćinstava. Osim plastičnih čepova, sakuplja se i tzv. proizvodni škart (tvrtke koje u poslovnim procesima koriste plastične čepove).

cepovi1  naslovna-cepovi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Akciju sakupljanja čepova provodit ćemo i na manifestaciji „Ljeto na Zrinskom“ i to svake nedjelje u 20:00 sati. Prikupljene čepove potrebno je donijeti na Zrinski trg kod glavne pozornice, a svakog korisnika koji donese čepove najmanje težine 150g, Komunalac će nagraditi poklonom iznenađenja.

Stoga pozivamo sve vas da krenete u „Lov na čepove“, a ujedno učinite i hvalevrijedno humanitarno djelo.

Osim humanitarnog karaktera ovom akcijom cilj nam je postići edukaciju građanstva za odvajanje korisnog otpada kao i zaštitu okoliša.

UOLL