Učenici iz Francuske i Italije posjetili Kompostište

U petak, 3. studenog 2017. godine, Kompostište u Herešinu posjetili su učenici i profesori iz Francuske i Italije koje je u Koprivnici ugostila Srednja škola Koprivnica u sklopu Erasmus+ projekta „Pomognite učenicima da spase planet“.

IMG_4498IMG_4487IMG_4491

Uz pratnju tehnologa Mirice Hlevnjak, objašnjen im je i prikazan postupak proizvodnje komposta i cijeli proces kompostiranja. Posjetitelji su na licu mjesta mogli vidjeti kako se od bio-razgradivog otpada dobiva višestruko koristan kompost te im je uz demonstraciju pokazan stroj koji olakšava sam proces proizvodnje komposta, riječ je o stroju za okretanje i prosijavanje komposta.

Ciljevi samog projekta su promjena stavova u našim školama i gradovima, poticanje ekološke svijesti na dnevnoj bazi i rad na općem dobru u budućnosti, razmjena znanja, suradnja između različitih ustanova i korištenje lokalnih praksa i vrijednosti kao primjer drugima.

Ovo je bio još jedan u nizu posjeta na kojem se educira posjetitelje, bez obzira na dob, u svrhu podizanja ekološke svijesti i učenja odgovornom ponašanju prema okolišu.