Šetnja tržnicom oduševila mališane

U četvrtak, 05. travnja 2018. godine, na Gradskoj tržnici u Koprivnici u organizaciji Komunalca i Grada Koprivnice održana je edukativna šetnja tržnicom za predškolarce koja je okupila oko 70 -tak mališana iz dječjih vrtića na području grada.
Mališani su uz edukativnu šetnju kojoj je bio cilj poticanje stvaranja navika konzumacije domaćih i svježih proizvoda, dobili na poklon slikovnicu „Šetnja tržnicom“ autorice Marije Martinko u sklopu projekta „Vrtići i škole na tržnicama“.

 

 

Slikovnica je nastala na inicijativu Udruge hrvatskih tržnica, a Gradska tržnica Koprivnica jedna je od izdavača, uz još 13 drugih članica Udruge.
Kroz ‘Šetnju tržnicom’ male čitatelje vodi simpatična junakinja Anita. Šetajući, Anita otkriva što se sve može nabaviti na tržnici, zašto je zovu ‘trbuhom grada’, koga se sve ovdje može upoznati i što naučiti. Na kraju, Anita poziva djecu da posjete tržnicu i steknu vlastite dojmove, a slikovnici je priložena i zabavna društvena igra kroz koju djeca mogu naučiti sve o voću i povrću, medu, mlijeku, žitaricama i drugim domaćim proizvodima.

Mališani su proveli ugodno prijepodne te se uz igru i zabavu upoznali s vrijednostima koje dolaze s tržnice i pravilnom prehranom svježim voćem i povrćem.