Od otpada izrađivali glazbene instrumente

U sklopu manifestacije Fest Jazza, 06. srpnja 2018. godine održana je radionica “Music Makers” u dječjem vrtiću Tratinčica u organizaciji Jazz kluba Koprivnica uz podršku Umjetničke škole Fortunat Pintarić i Komunalca.

Mališani su na kreativan način uz pomoć stručnih animatora i odgajateljica izrađivali glazbene instrumenata od raznih otpadnih materijala.

 

Voditelj radionice Roko Pečarić naučio je djecu kako izraditi udaraljke, šuškalice, puhačke i žičane instrumente od kartona, limenki, plastičnih boca, balona, pvc cijevi i drugih materijala.

 

Cilj ove radionice je da djeca otkriju kolike mogućnosti u sebi kriju stari ili odbačeni predmeti te ujedno razvijaju kreativne sposobnosti. Time ih želimo potaknuti da otkriju mogućnosti osobnog doprinosa u sprječavanju nepotrebnog stvaranja otpada. Stvarajući glazbu, a ne otpad, doprinijet će očuvanju prirode na vrlo kreativan način.

 

Program se nastavlja u 18:00 sati na terasi dječjeg vrtića Tratinčica gdje će biti održan Jazz koncert za djecu „Crtić Medo“.

 

 

Skip to content