Besplatan javni prijevoz Busko od ponedjeljka u pogonu

Besplatan javni prijevoz električnim busevima u Koprivnici opet je u pogonu. U sklopu Europskog tjedna kretanja, 21. rujna, Grad Koprivnica i Komunalac predstavili su besplatan javni prijevoz električnim autobusima – BusKo.  Voznom linijom prometovat će dva električna autobusa za koje je osigurana adekvatna punionica.

Prijevoz je besplatan za sve korisnike, a autobusi će koristiti postojeća stajališta i prometovat će prema voznoj liniji koja će ići od Kampusa  preko središta grada, autobusnog kolodvora i ponovno do Kampusa. U planu je uvođenje i druge vozne linije o kojoj će građani biti pravovremeno obaviješteni. Vozni red prilagođen je trenutnom režimu električnih punjača s mogućnošću izmjena. Autobusi mogu prevesti 12 putnika, a maksimalna brzina ograničena im je na 90 kilometara na sat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– Hvala upravi Komunalca koja si je dala truda da vrati priču na ulice grada Koprivnice. Vjerujem da će ova prva linija potaknuti interes i kod naših studenata, ali i svih ostalih građana. Vrlo skoro ćemo se opet vidjeti i prezentirati drugu liniju za koju, po iskazanom interesu naših sugrađana i sugrađanki iz prigradskih naselja ima velikog interesa te postoji potreba. Obuhvatit će dio grada koji se tiče primjerice, Starigrada, Reke, Vinice. Veseli me da smo uspjeli doći do plodova rada zahvaljujući najvećem projektu u Gradu, a to je Civitas Dynamo. Upravo zahvaljujući tome imamo električne buseve. Zato se možemo pohvaliti s činjenicom da imamo održivi javni gradski prijevoz – kazao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Grad Koprivnica će mjesečno za ovu namjenu izdvajati oko 20.000 kuna. U to je uključeno održavanje vozila, ali i plaće za dvojicu vozača koji će zainteresirane prevoziti.

Krećemo u ponedjeljak. Što se tiče Komunalca, pribavili smo nove punjače za buseve, specijalizirali naše vozače te smo uspjeli iz vlastitih resursa pronaći mogućnosti da sudjelujemo u ovom projektu. Nadam se da će ga zato građani prepoznati kao pozitivnu stvar. Ova prva linija posložena je trenutno prema potrebama studenata. Druga linija će biti orijentirana na prigradska naselja, no bez obzira na to što je još nema, ovu prvu liniju može koristiti tko god želi, a ne samo studenti – objasnio je Goran Međurečan iz Komunalca.

Vozila su ispravna i provjerena u ovlaštenom servisu i spremna za krenuti.

Grad Koprivnica jedan je od rijetkih koji se može pohvaliti s besplatnim javnim prijevozom. Vozni red možete pronaći ovdje

Skip to content