Od ponedjeljka nova vozna linija BusKa

Već svima poznati BusKo koji prometuje od rujna 2018. godine na postojećoj liniji vozi redovito te se sve više pokazuje kao pun pogodak s obzirom da ga koristi velik broj građana. Do danas je besplatnim električnim vozilom prevezeno 3.140 građana što ukazuje na velik broj zadovoljnih korisnika.

Kako bi našim građanima osigurali kvalitetniji javni prijevoz i još bolju povezanost naselja unutar grada i prigradskih naselja, uvodi se nova vozna linija koja će prometovati od Kampusa preko središta grada, autobusnog kolodvora, Vinice, prigradskih naselja Starigrada i Draganovca, Supernove, bolnice pa natrag do Kampusa.

Prijevoz je besplatan za sve korisnike, a autobusi će koristiti postojeća stajališta. Vozni red prilagođen je trenutnom režimu električnih punjača s mogućnošću izmjena. Autobusi mogu prevesti 12 putnika, a maksimalna brzina ograničena im je na 90 kilometara na sat.

Javni prijevoz električnim autobusima uveden je u sklopu projekta CIVITAS DYN@MO, u cilju poboljšanja kvalitete života građana Grada Koprivnice. Redovitim korištenjem, izražavanjem mišljenja o ovoj usluzi i o potrebama za širenjem mreže linija, građani mogu aktivno doprinijeti daljnjem razvoju javnog prijevoza u Gradu Koprivnici.

Električni autobusi ne zagađuju okoliš i ne proizvode buku te predstavljaju najnoviji korak u razvoju čistog, štedljivog i energetski efikasnog prijevoza. Iskoristite ih za svakodnevnu vožnju gradom i doprinesite razvoju javnog prijevoza u našem gradu, ali i razvoju prometne tehnologije na europskoj razini.

Građane molimo za razumijevanje i suradnju. O svim eventualnim promjenama građani će redovito biti izvještavani putem javnih gradskih medija te web stranice Komunalca www.komunalac-kc.hr

Ovdje možete pogledati vozni red BusKa:

VOZNA LINIJA 1

VOZNA LINIJA 2

Skip to content