Komunalac partner projekta “Platnenim torbama spašavamo zemlju”

Plastične vrećice kao i plastični otpad velika su  prijetnja našem okolišu.  Upravo zbog toga odlučili smo osvijestiti djecu i njihove roditelje o važnosti korištenja platnenih vrećica i izbjegavanja plastičnih vrećica zajedno s dječjim vrtićem Tratinčica, Gradom Koprivnica, Koprivničkim vodama i Komingom.

U sklopu projekta biti će organizirane prezentacije u vrtićkim odgojnim skupinama kojima će se djeca upoznati s opasnostima korištenja plastičnih vrećica i plastične ambalaže, dok su za roditelje pripremljeni informativni letci. Jedna od glavnih aktivnosti bit će sakupljanje plastičnih vrećica. Deset donesenih djeca će moći mijenjati za jednu platnenu koje će same oslikavati – objasnila je ravnateljica dječjeg vrtića Tratinčica, Ida Šipek.

Projekt je napravljen uoči Svjetskog dana vode. Statistike su pokazale da je više od 80 posto vode kontaminirano plastikom. Ujedno će djeca donesenim plastičnim vrećicama simbolički izrađivati čudovišta kako bi se prikazala opasnost plastike za svijet.

Gradonačelnik Grada Koprivnice Mišel Jakšić pozdravio je i zahvalio okupljenima, rekavši kako je ponosan na društveno odgovorni komunalni sustav i kako cijeli priču spajaju s Tratinčicom, pohvalivši njihov svakodnevni rad.

Ovo je dodatna edukacija od malih nogu da moramo čuvati našu planetu jer trenutno nemamo nijednu drugu. Drago mi je zbog uloženog truda da se danas izađe s projektom i omogućimo roditeljima da se uključe – izjavio je Jakšić.

 

 

 

 

Članica Uprave Komunalca Dubravka Horvat navela je još jednu aktivnost kojom će djeca povodom Dana voda napraviti plakate, a isti će biti izloženi na tržnici. I dalje ćemo, zasigurno, podržavati ovakve projekte. Od najmanjih se uzrasta potiče razdvajanje. Zemlju možemo čuvati samo ako svi zajedno sudjelujemo – izjavila je članica Uprave Komunalca Dubravka Horvat.