U sklopu Europskog tjedna mobilnosti obilježen Dan zaštite ozonskog omotača

Dana 16. rujna 2019. godine održano je obilježavanje Dana zaštite Ozonskog omotača na Zrinskom trgu u Koprivnici te u Đelekovcu na igralištu Osnovne škole „Mihovil Pavlek Miškina“. Obilježavanje je organizirano u sklopu projekta „Otpad pametno odvoji – dobre navike usvoji“ čiji nositelj je Grad Koprivnica

Događaj je bio namijenjen djeci predškolske i osnovnoškolske dobi s područja grada Koprivnice i općine Đelekovec. Djeci je približena tematika održivog gospodarenja otpadom s posebnim naglaskom na ponovnu upotrebu otpada, a s ciljem stvaranja manjih količina otpada uopće.

Uz Mirka Reciklirka, ovoga puta na događanju sudjelovao je i robot sastavljen od otpada koji je djeci predstavljao posebnu atrakciju te inspiraciju za izradu malih robota od prethodno sakupljenog plastičnog, metalnog i papirnog otpada.

Ukupno se natjecalo 180 djece  iz DV „Tratinčica“, „Igra“ i „Smiješak“, OŠ „Braća Radić“, „A.N. Gostovinski“, „Đuro Ester“ te COOR „Podravsko sunce“ te 120 djece iz DV Đelekovec, DV Drnje i OŠ Mihovil Pavlek Miškina. Svi sudionici nagrađeni su medaljama.

Projekt „Otpad pametno odvoji – dobre navike usvoji!“ sufinancirala je Europska unija iz Kohezijskog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 1.141.160,22 kuna od kojih je 832.488,20 kuna sufinancirano iz europskog Kohezijskog fonda.
Cilj projekta je  podići svijest naših građana i stanovnika okolnih mjesta o važnosti održivog gospodarenja otpadom.


Sadržaj priopćenja isključiva je odgovornost Grada Koprivnice.