Obavijest zakupcima Gradske tržnice Koprivnica

Obavijest zakupcima Gradske tržnice Koprivnica

Nastavno na učestale upite, s obzirom na izvanredne okolnosti koje su zahvatile Republiku Hrvatsku (pandemija COVID-19) i koje su izazvale i izazivaju ozbiljne poremećaje gospodarskih aktivnosti kod većine poslovnih subjekata, obavještavamo cijenjene korisnike – zakupnike Gradske tržnice Koprivnica o načinu obračuna zakupnine za mjesec ožujak 2020. zbog prestanka obavljanja djelatnosti na prodajnom mjestu zbog Odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Zakupcima prodajnih mjesta (stolova), zakupcima drvenih kućica i zakupcima zemljišta koji su zbog Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja (Narodne novine 32/20) i/ili Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o mjeri obustave rada tržnica i svih objekata u sastavu tržnica u kojima se obavljaju druge djelatnosti (Narodne novine 35/20), zatvorili prodajna mjesta u zakupu, za mjesec ožujak 2020. godine KOMUNALAC d.o.o. će obračunati popust na mjesečnu zakupninu u iznosu koji se utvrđuje kao razmjerni dio zakupnine za mjesec ožujak 2020. godine počevši od dana zatvaranja poslovnog prostora, osim onim zakupcima koji su ponovno otvorili ili su mogli ponovno otvoriti prodajno mjesto na Gradskoj tržnici Koprivnici nakon donošenja Odluke o iznimnom dopuštenju rada uz pridržavanje posebnih uvjeta za određene vrste tržnica i objekata na tržnicama  za vrijeme proglašene epidemija COVID-19 ili druge odluke kojom se dopušta nastavak rada objekta.

Zakupcima kojima još nije fakturiran zakup za mjesec ožujak, biti će ispostavljena faktura u smanjenom iznosu, a onim zakupcima kojima je već ispostavljena faktura za mjesec ožujak 2020., dostavit će se dokument temeljem kojeg si zakupac može umanjiti prvo sljedeće plaćanje koje dolazi u dospijeće.

Ovu obavijest ćemo smatrati sastavnim dijelom našeg zakupnog odnosa, a u slučaju da niste suglasni s predloženim rješenjima, molimo zakupce da nam se pisano jave na adresu KOMUNALAC d.o.o., Mosna ulica 15, 48000 Koprivnica u roku od 3 (tri) dana od dana objave ove obavijesti u tiskanom izdanju novina.

GKP Komunalac