Otvoreno Reciklažno dvorište Herešin

Otvoreno Reciklažno dvorište Herešin

U prigradskom naselju Herešin otvoreno je novoizgrađeno Reciklažno dvorište, a građani su od samog otvaranja počeli dovoziti svoj odvojeno prikupljeni otpad dok su ih zaposlenice dvorišta upućivale u koje kontejnere odložiti koju vrstu otpada. Jedan od prvih građana koji je na reciklažno donio svoj elektronički otpad je i Gabrijel Ledinski iz Starigrada.

– Već godinama odvajam otpad i strogo se držim pravila razvrstavanja. Doma odvojim plastiku i papir, na zeleni otok u Starigradu dovezem staklo ili metal, a sve ostalo vozim u reciklažno dvorište. Sad sam imao nešto elektroničkog otpada i nije mi bilo teško doći ovdje jer znam da će završiti na pravom mjestu, a ne negdje na divljem odlagalištu – rekao je Gabrijel Ledinski.

Punu vreću stare odjeće u Reciklažno dvorište Herešin donijela je i Željka Korade iz Koprivnice. Kako kaže, godinama koristi reciklažno dvorište za sve vrste otpada.

– Najviše imamo starog otpadnog željeza i često dolazimo u reciklažno dvorište. Danas sam donijela staru odjeću koja više nije za nositi pa je svakako bolje da se odloži ovdje nego da je bacim u kantu za smeće – rekla je Željka Korade.

Podsjetimo, Reciklažno dvorište Herešin počelo je raditi danas, u ponedjeljak, a prvi korisnici dobili su i prigodni poklon. Reciklažno dvorište Herešin radit će radnim danom od 9 do 16 sati, a subotom od 8 do 13 sati. Od ponedjeljka, 6. travnja, ponovno radi i Kompostište i reciklažno dvorište za građevni otpad koje je bilo privremeno zatvoreno.

Molimo građane da se pridržavaju mjera socijalnog distanciranja i higijene prilikom dolaska na reciklažno dvorište i kompostište te pričekaju na ulazu dok jedna stranka ne izađe.