Ove godine čak 42 proizvođača dobila oznaku ‘Proizvodi hrvatskog seljaka’

Ove godine čak 42 proizvođača dobila oznaku ‘Proizvodi hrvatskog seljaka’

Poljoprivredni proizvođači koji svoje proizvode prodaju na Gradskoj tržnici i ove su godine dobili certifikat i oznaku ‘Proizvodi hrvatskog seljaka’.
Koprivnička gradska tržnica članica je Udruge hrvatskih tržnica (UHT), a 2013. godine započeo je projekt Certificirane seljačke tržnice u suradnji s Udrugom hrvatskih tržnica, Gradom Koprivnicom i Poljoprivrednom savjetodavnom službom.

Postupkom certificiranja obuhvaćeni su poljoprivredni proizvođači koji na tržnici prodaju vlastite, domaće uzgojene poljoprivredne proizvode. Svrha dodjele certifikata te sam cilj ovog projekta jest lakše prepoznavanje svježih i domaćih sezonskih poljoprivrednih proizvoda koji su proizvedeni u vlastitim vrtovima prodavača na tržnici.

Ove godine certificate će dobiti 42 poljoprivredna proizvođača, odnosno čak 13 više u odnosu na lani kada ih je bilo 29.

Zbog epidemioloških mjera i preporuka ove godine nije održana svečana dodjela certifikata, već je svakom proizvođaču osobno cerifikate, majice i pregače uručila Mirjana Smolek Potočnik, voditeljica Gradske tržnice Koprivnica.

Popis certificiranih proizvođača na tržnici