Mirko i Marijanka Šikulec uz sezonsko povrće nude domaće rezance i mlince

Mirko i Marijanka Šikulec uz sezonsko povrće nude domaće rezance i mlince

OPG Mirko Šikulec iz Molve Grede bavi se prodajom domaćih proizvoda iz vlastitog vrta već 40-ak godina.

Mirko i Marijanka Šikulec 80-ih su prestali s uzgojem svinja, krava i bikova te se orijentirali na uzgoj povrća. Kažu kako ih je ove godine vrijeme poslužilo te su u ponudi imali raznovrsno povrće. Na imanju u Molvama sade sve što mogu te se svemu jednako posvete. Svoje proizvode prodaju i od kuće, stekli su velik broj stalnih kupaca koji im se vjerno vraćaju.

Cijelu godinu se može naći nešto u ponudi od sezonskog povrća do domaćih rezanca i mlinci. Bave se i prodajom presadnica o kojima brinu u svojim plastenicima. Ističu kako se vole baviti uzgojem povrća, jer sve što uzgoje znaju da je domaće i zbrinuto njihovim rukama.

Povjerenstvo za dodjelu certifikata utvrdilo je da se OPG Mirko Šikulec na površini od 3,9 ha bavi proizvodnjom slijedećih poljoprivrednih proizvoda od mjeseca ožujka do listopada: grah, grašak, krumpir, luk, paprika, rajčica, salata, mrkva, peršin, celer, cikla, zelje, kelj, cvjetača, tikvice, češnjak, poriluk, mahune niske, mahune visoke, krastavci, višnja, trešnja, kruška, orah, presadnice raznog povrća.