Tradicija stara oko 140 godina na Koprivničkoj tržnici

Tradicija stara oko 140 godina na Koprivničkoj tržnici

Martin i Kata Petričec donose na našu Gradsku tržnicu slasne pčelarske proizvode koji proizlazi iz dugogodišnje tradicije stare oko 140 godina. Obitelj Kate Petričec započela je s proizvodnjom meda, a prije 40-ak godina Martin i Kata nastavljaju obiteljski posao. Vole zdravu hranu, a što se tiče zdravlja med je na prvom mjestu i tako su odlučili preuzeti obiteljski posao i proizvoditi vrhunski i kvalitetni med, kako za svoje potrebe tako i za svoje vjerne kupce koji su prepoznali njihovu kvalitetu.

Jedan dio pčelinjaka nalazi se u Bilogori kod Jagnjedovca, a drugi dio je pokretni pčelinjak. Kažu kako zbog vremenskih uvjeta dođe do potrebe za premještanjem pčelinjaka kako bi se postigla željena kvaliteta meda. Uz Martina i Katu cijela obitelj pomaže u svakodnevnoj brizi o pčelicama i medu. Svaka vrsta meda koju proizvode je vrhunska, a ukusi kupaca su individualni. U ponudi se uvijek može naći cvjetni med koji je pretežito iz Lonjskog polja, bagrem iz našeg područja, kesten, lipa a ove godine nakon 13 godina i cvjetni med s našeg područja zahvaljujući lijepom vremenu.

Također mogu se kupiti saće koje su kako kaže Martin najizvorniji pčelarski proizvod.

Rade na marketingu i kvalitetnoj ponudi jer žele svojim kupcima pružiti kvalitetne, zdrave i domaće proizvode. Aktivni su u pčelarstvu, članovi Pčelarske udruge Koprivnica i reda pčelarskog zaštitnika Svetog Ambrozija. Kažu da vole raditi s pčelicama i proizvoditi med te kako je ovaj posao veoma naporan te zahtjeva puno odgovornosti i stručnog rada od strane pčelara.

Povjerenstvo za dodjelu certifikata utvrdilo je da se OPG Martin Petričec na površini od 0,25 ha bavi proizvodnjom slijedećih poljoprivrednih proizvoda od mjeseca ožujka do studenog: med – bagrem, kesten, lipa, cvjetni, pelud

Skip to content