OPG Aida Kosanović na Koprivničkom placu nudi posebne sorte rajčica i Shiitaki gljive

OPG Aida Kosanović na Koprivničkom placu nudi posebne sorte rajčica i Shiitaki gljive

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo iz Đelekovca koje vodi Aida Kosanović već se niz godina bavi uzgojem sezonskog povrća i voća s naglaskom na posebne sorte.
Aida je na koprivničkom placu svakog tjedna već 15 godina, a u ponudi ima razne vrste sezonskog povrća i voća. U uzgoju joj pomaže suprug, no veći dio poslova obavlja sama Aida. Kako i sama kaže, obožava saditi posebne i neobične vrste povrća pa je tako iz Pariza donijela posebne sorte rajčica koje možete pronaći na njenom stolu broj 50 na Koprivničkom placu.

Bavi se i uzgojem Shiitaki gljiva na trupcima, to su japanske gljive koje se svrstavaju u veoma ljekovite jestive namirnice. Potiču s azijskog kontinenta gdje prirodno rastu u šumama, a upotrebljavaju se za prehranu, ali i kao lijek. Shiitaki gljive jednom mjesečno nalaze se u ponudi Aide koja će vas prilikom kupnje savjetovati na koji način pripremiti ovu ukusnu namirnicu.

Kako Aida voli svoju ponudu začiniti posebnim sortama, na njenom stolu možete pronaći i šumske jagode, žuti rog, okruglaste patlidžane, meksički krastavac i medvjeđi luk. U planu je i uzgoj raznih sorta borovnica i bobičastog voća.

Povjerenstvo za dodjelu certifikata utvrdilo je da se OPG Aida Kosanović na površini od 0,21 hektara bavi proizvodnjom slijedećih poljoprivrednih proizvoda od mjeseca ožujka do listopada: kruška, jabuka, višnja, šljiva, mušmula, lješnjak, ogrozd, ribizl, jošta, maline, jagoda, breskva, šumska jagoda, peršin, salata, luk, korabica, rikula, pasternjak, čičoka, bob, rajčica, paprika, krumpir, cikla, mahune, grašak, krastavci, batat, blitva, matovilac, repa, vlasac, tikvice, patlidžan, komorač, shiitake, meksički krastavac, šparoge, sušena rajčica, sušeno voće, rotkvica, karfiol, celer, rezano cvijeće.