OPG Đuro Fonjak na koprivničkoj tržnici je tek od proljetos, no oduševljeni su posjećenošću i dobrom prodajom

OPG Đuro Fonjak na koprivničkoj tržnici je tek od proljetos, no oduševljeni su posjećenošću i dobrom prodajom

OPG Đuro Fonjak iz Pitomače na Gradskoj tržnici u Koprivnici prodaju svoje svježe povrće tek od ove godine, no kako kažu sin Ivica i snaha Petra, nisu pogriješili što su došli u Koprivnicu na plac.

– Svoje povrće prodajemo i u Bjelovaru i u Virovitici, no plac u Koprivnici je, po našem iskustvu, najbolji. Ima kupaca, cijene su bolje, a i općenito je i atmosfera dobra – rekla je Petra koja sa suprugom polako preuzima vođenje OPG-a koji postoji već 20 godina.

Glavni proizvodi su im paprika, šećerac i zelje koje uzgajaju i vani i na 3000 m² plastenika. Konstantno ulažu u mehanizaciju, navodnjavanje i ostalu opremu koja itekako pridonosi tomu da povrće jako dobro rodi i da je zdravo.

– Sad je u punom jeku sezona paprike, onda ide odlično, kukuruz šećerac još uvijek imamo, a dolazi i zelje. Cijene nisu kao na razini prošle godine, ali kada je čovjek povrtlarstvu potpuno posvećen, onda se to i isplati. Pogotovo kada je povrće odlične kvalitete, kao što je ove godine – kazala je Petra.

U Koprivnici na placu su ponedjeljkom, četvrtkom, petkom i subotom, a kod njih možete pronaći odličnu rog i paradajz-papriku, zelje, kelj i kukuruz, a prije blagdana Svih svetih imaju i cvjetne aranžmane.

Povjerenstvo za dodjelu certifikata utvrdilo je da se OPG Đuro Fonjak na površini od 15 ha bavi proizvodnjom slijedećih poljoprivrednih proizvoda od siječnja do prosinca: krastavci, rajčica, feferoni, salata, radič, paprika, peršin, celer, mrkva, krumpir, cikla, cvjetača, kelj, grah ,mahune, tikvice, brokula, kelj pupčar, dinje, matovilac, špinat, luk, mladi luk, kukuruz šećerac, presadnice povrća