Sir i vrhnje Mirjane Stančec već 40 godina na koprivničkom placu

Sir i vrhnje Mirjane Stančec već 40 godina na koprivničkom placu

Mirjana Stančec iz Reke sa svojim je mliječnim proizvodima koje prodaje na Gradskoj tržnici već četiri desetljeća nadaleko poznata u cijeloj Podravini. Mirjana osim svježeg sira i vrhnja ima i prge, maslac i kuhani sir, a svi koji kupuju kod Mirjane već dobro znaju njezinu poziciju u mliječnom kiosku u sklopu placa. Mirjana ima dvije krave koje hrani domaćom hranom pa su njezini mliječni proizvodi kvalitetni, svježi i ukusni.

– Sve što vidite u mojoj vitrini je svježe, od mojeg domaćeg mlijeka i napravljeno po starinski. Važno je dobro procijeniti kada je sir gotov jer se mora naći prava mjera između premekanog i pretvrdog. Moji kupci su prepoznali moje dobre proizvode i svi mi se rado vraćaju – rekla je Mirjana.

Osim mliječnih proizvoda, OPG Mirjana Stančec na placu nudi i domaće voće i povrće, sve ono što Stančecovi uzgoje u svoje vrtu.

– Sve uzgajam za sebe, a ono što je višak prodam na placu. Ne radim razliku između onoga što mi doma jedemo i onoga što prodajem pa su i s našim voćem i povrćem kupci jako zadovoljni – zaključila je Mirjana.

Povjerenstvo za dodjelu certifikata utvrdilo je da se OPG Mirjana Stančec na površini od 6004 m² bavi proizvodnjom slijedećih poljoprivrednih proizvoda: rajčica, salata, grah, peršin, mrkva, krumpir, matovilac, grašak, luk, domaća jaja, mlijeko i mliječni proizvodi.