Cvjećarnica Pušlek nudi jedinstvene i kreativne aranžmane od suhog cvijeća

Cvjećarnica Pušlek nudi jedinstvene i kreativne aranžmane od suhog cvijeća

Anita Harambašić, vlasnica Pušleka, obrta za cvjećarstvo i usluge, velika je zaljubljenica u suho cvijeće, a umjetnička djela koja stvara u svojoj cvjećarnici na Gradskoj tržnici zaista su posebna i neobična. Na koprivničkom placu je prisutna od 1997. godine kada je krenula s prodajom na stolu, a od 2003. godine nalazi se u kiosku odmah iza dječjeg igrališta na tržnici.

– Glavni dio moje ponude baziran je na aranžmanima od suhog cvijeća, a imam i aranžmane od umjetnog cvijeća. Suho cvijeće sama uzgajam i sušim kod kuće, a ranijih godina imala sam 30-ak vrsta u uzgoju. Kasnije sam to malo smanjila jer iako se gotovo svaka vrsta cvijeća može osušiti, nemaju uvijek lijepu boju. Zato sam ostala na onim vrstama koje su najzahvalnije za aranžiranje – rekla je Anita.

Anitini aranžmani drugačiji su od ostale ponude cvjećarnica u Koprivnici, a to su prepoznali i njezini vjerni kupci.

– Nisam od onih koji na internetu traže ideje za aranžmane. Krenem tako da uzmem jedan od elemenata aranžmana i postupno gradim. Ideje mi dođu usput, uz rad. Pratim trendove u cvjećarstvu i po svojim kupcima vidim što prolazi, a što ne. Ponekad bolje ide suho cvijeće, ponekad umjetno, no moja prava ljubav je upravo domaće uzgojeno i sušeno cvijeće koje mi svakog dana daje inspiraciju za nove kreacije – zaključila je Anita.