U Domu mladih predstavljen projekt KUPID uz novi Co-Working prostor

U Domu mladih predstavljen projekt KUPID uz novi Co-Working prostor

Dana 24.rujna 2020. godine u Domu mladih održana je konferencija za novinare u organizaciji Udruge Koprive i Grada Koprivnice za projekt KUPID na kojem su sudjelovali partneri projekta i Uprava Komunalca.

“Koprivničke udruge ponovno imaju dom” odnosno KUPID naziv je projekta kojim će se u sljedeće dvije godine revitalizirati prostor Doma mladih Koprivnica, u cijelosti financiranog iz Europskog socijalnog fonda.

Partneri u projektu su Udruga Kopriva, Grad Koprivnica, Pučko otvoreno učilište Koprivnica i veći broj gradskih udruga. Ukupna vrijednost projekta je 1,5 milijun kuna od čega je iz europskih sredstava osigurano 1,3 milijuna. Ostatak od 230 tisuća pokriva se iz državnog proračuna. Završetak projekta predviđen je za svibanj 2022. godine.

U sljedeća 24 mjeseca u prostoru Doma mladih Koprivnica održat će se 30 programa s više od 180 aktivnosti za sve dobne skupine. Aktivnosti će biti usmjerene na promociju zdravog života i zdrave prehrane, kvalitetnog provođenja slobodnog vremena, ekologije, sportskih aktivnosti, filma, plesa, volonterizma i drugoga.

„Već neko vrijeme u Domu mladih provodi se niz aktivnosti u sklopu projekta Koprivničke Udruge Ponovo Imaju DOM, simpatičnog akronima KUPID. Pohvalila bi ovaj projekt i dosadašnje radionice te svakako napomenula kako će Komunalac i Dom mladih uvijek biti podrška oko svih planiranih aktivnosti jer i nama je cilj da Dom mladih bude i dalje mjesto susreta svih generacija na kojem se prvenstveno nastoji potaknuti samoinicijativnost, kreativnost, ali i osjećaj pripadnosti i zajedništva.“, rekla je Dubravka Horvat, članica Uprave Komunalca.

Korisnici Doma mladih – Razne udruge, umjetničke organizacije, kao i mnogi kreativni pojedinci provode svoje programe i aktivnosti kako bi ponudili što više zanimljivih sadržaja kojima će poboljšati kvalitetu društvenog života naših sugrađana.

Kako bi našim korisnicima pružali što kvalitetniju uslugu prije početka nove školske godine obnovili smo i osvježili prostore pa je tako u ovoj dvorani promijenjen kompletan pod u vrijednosti od 100.000 kn + PDV što je sastavni dio plana investicija Grada Koprivnice. Isto tako dvorana je dobila novu klimatizaciju tako da će boravak u dvorani biti još ugodniji, jer se jačina grijanja i hlađenja može prilagođavati prema potrebi, odnosno pojačati ili smanjiti ovisno o temperaturi u dvorani.“, rekla je Dubravka Horvat.

U sklopu projekta izvršena je adaptacija prostora te je nabavljena oprema za potrebe odvijanja aktivnosti i programa, a na današnjoj konferenciji za medije predstavljen je novo uređeni Co-Working prostor u predvorju Doma mladih te dio opreme koji će služiti za edukativne aktivnosti i radionice.

Organizacije civilnog društva koje sudjeluju u provedbi projekta i programskoj revitalizaciji Doma mladih Koprivnica su Pčelarska udruga Lipa Koprivnica, Udruga Dobar Film, Udruga MOJA, Klub za starije osobe Mariška, Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije, Likovni klub Paleta, Društvo Naša Djeca, Mažoretkinje grada Koprivnice, Zajednica športskih udruga grada Koprivnice, Ludens teatar, Udruga zdravlje iz prirode, Plesni studio JUMP, Zelena Akcija, Zelena Mreža Aktivističkih Grupa, Bio vrt u skladu s prirodom i Zaštitarsko ekološka udruga SENJAR.

 

Autor fotografija: Valentino Štefanek /Drava.info